Varm gløgg omfavner julen og gør kinderne røde. Lad dig inspirere af Claus Meyers egne yndlings opskrifter, når vinen skal være glohed, frugtig og krydret. Her får du to styk, opskriften på nordisk gløgg og æblegløgg.
Alle ingredienserne kommes op i en gryde med tætsluttede låg, bringes op på 98 grader og simrer i en time, lad glöggen trække i 24 timer og sigt krydderierne væk. Varm glöggen op til 65-70 grader og tilsæt snaps, server straks med rosiner og mandelsplitter. Læg evt. rosiner i lidt snaps en time før servering. Tilsæt evt. mere sukker for en sødere glögg.
Fortsætter på næste side...__________
Æblegløgg
6-8 glas
2-3 spsk æbleeddike
1 liter god æblemost
4 spsk rørsukker
1 stjerneanis
3 hele sorte peberkorn
1 kardemommekapsel
1 skive frisk ingefær (½ cm)
1 kanelstang
2 nelliker
40 g tørrede tranebær
Skær det ene æble ud i grove stykker og komdem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier. Sæt gryden på komfuret og kog denop; lige så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen og derefter lade den trække i ½-1 time,så den kan tage smag af alle krydderierne. Sigt gløggen over i en anden gryde og varm den let op igen. Smag evt. til med mere æbleeddike og frisk ingefær (tricket med frisk ingefær er at rivelidt på den fine side af et rivejern og så presse detimellem to skeer, så det kun er den rene, stærkeingefærsaft, der ryger i gløggen). Skær det sidsteæble i kvarter, befri det for kernehus og skærfrugtkødet i bittesmå tern. Fordel æbletern og tørrede tranebær i varmefasteglas og hæld den varme gløgg oveni. Server straks!
__________
Meyer gør det desuden nemt at tilberede gløgg med stor succes hver eneste gang. Vælg mellem to velsmagende ekstrakter - den traditionelle røde baseret på kirsebær eller den delikate lyse baseret på æbler.
Meyers Æblegløgg koster 74 kroner og Meyers Gløgg koster 64 kroner. Sælges i specialforretninger over hele landet samt i Magasin og Meyers Deli.