Få opskriften på Meyers gløgg

Varm gløgg omfavner julen og gør kinderne røde. Lad dig inspirere af Claus Meyers egne yndlings opskrifter, når vinen skal være glohed, frugtig og krydret. Her får du to styk, opskriften på nordisk gløgg og æblegløgg.

Få opskriften på Meyers gløgg
Offentliggjort

__________

Nordisk glögg

Ca. 4 liter glögg

25 g kardemomme, groft knust

2 kanelstænger

¼ muskatnød, stødt groft

Skal fra 1 stk. appelsin (helst økologisk)

Saft fra 3 stk. appelsiner (helst økologisk)

Saft og skal fra 1 stk. citron (helst økologisk)

50 g frisk ingefær i stykker

500 g rørsukker (helst økologisk)

50 g rosiner hakket (helst økologisk)

30 g pomerans skal (special købmand)

4 stk. laurbærblade

15 g hel sort peber

10 g hel allehånde

3 lit. rødvin (kraftig)

5 dl portvin (rød)

3 dl mørk rom

3 dl snaps (Brøndums)

Rosiner efter behag Mandelsplitter efter behag

Alle ingredienserne kommes op i en gryde med tætsluttede låg, bringes op på 98 grader og simrer i en time, lad glöggen trække i 24 timer og sigt krydderierne væk. Varm glöggen op til 65-70 grader og tilsæt snaps, server straks med rosiner og mandelsplitter. Læg evt. rosiner i lidt snaps en time før servering. Tilsæt evt. mere sukker for en sødere glögg.

Fortsætter på næste side...__________

Æblegløgg

6-8 glas

2-3 spsk æbleeddike

1 liter god æblemost

4 spsk rørsukker

1 stjerneanis

3 hele sorte peberkorn

1 kardemommekapsel

1 skive frisk ingefær (½ cm)

1 kanelstang

2 nelliker

40 g tørrede tranebær

Skær det ene æble ud i grove stykker og komdem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier. Sæt gryden på komfuret og kog denop; lige så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen og derefter lade den trække i ½-1 time,så den kan tage smag af alle krydderierne. Sigt gløggen over i en anden gryde og varm den let op igen. Smag evt. til med mere æbleeddike og frisk ingefær (tricket med frisk ingefær er at rivelidt på den fine side af et rivejern og så presse detimellem to skeer, så det kun er den rene, stærkeingefærsaft, der ryger i gløggen). Skær det sidsteæble i kvarter, befri det for kernehus og skærfrugtkødet i bittesmå tern. Fordel æbletern og tørrede tranebær i varmefasteglas og hæld den varme gløgg oveni. Server straks!

__________

Meyer gør det desuden nemt at tilberede gløgg med stor succes hver eneste gang. Vælg mellem to velsmagende ekstrakter - den traditionelle røde baseret på kirsebær eller den delikate lyse baseret på æbler.

Meyers Æblegløgg koster 74 kroner og Meyers Gløgg koster 64 kroner. Sælges i specialforretninger over hele landet samt i Magasin og Meyers Deli.

Se mere på www.clausmeyer.dk

__________

SE OGSÅ: 6 opskrifter på hjemmebagte julelækkerier

SE OGSÅ: 5 opskrifter på simremad