Få opskriften: Tre drinks fra Danmarks bedste bartender

Michael Hajiyiannis fra coctailbaren Ruby vandt i weekenden retten til at repræsentere Danmark ved efterårets internationale finale i verdens største bartenderkonkurrence. Her kan du se, hvordan man laver tre af de cocktails, han imponerede dommerne med.

Tre drinks fra Danmarks bedste bartender
Offentliggjort

1

Ingredienser

Fennel Countdown

  • 40 ml Tanqueray 10 (eller anden gin)
  • 10 ml limejuice
  • 10 ml blommelikør
  • 10 ml Belsazar Dry (eller anden tør vermouth)
  • 2-4 skiver frisk fennikel
  • Kaffesalt
  • Isterninger

One Hit Wonder

  • 45 ml Ron Zacapa 23
  • 15 ml hvid Belsazar (eller anden hvid vermouth) med udtræk af grannåle
  • 25 ml mezcal
  • 25 ml ahornsirup med udtræk af grannåle
  • Lidt grannåle til pynt
  • Isterninger

Journey of Purpose

  • 40 ml Bulleit Bourbon (eller anden bourbon)
  • 20 ml rødbede-vermouth
  • 10 ml sort kardemommesirup
  • 10 ml kaffelikør
  • 3 dråber Kelp saltopløsning (kan undlades) 
  • 3 dråber Pastis
  • Isterninger

Sådan gør du:

  1. Lav kaffesalt ved at blande lige dele fint kværnede kaffebønner og salt.
  2. Anret kaffesaltet på kanten af dit cocktailglas ved at fugte den øverste centimeter af glassets yderside med en smule limesaft eller vand, vende glasset på hovedet og derefter drysse dit kaffesalt ud over glasset, så det kun sætter sig på ydersiden.
  3. Kom gin, limejuice, blommelikør, frisk fennikel og vermouth i en shaker med masser af isterninger, og ryst grundigt i cirka 10 sekunder.
  4. Si cocktailen gennem en cocktail strainer eller almindelig køkkensi over i et nedkølet cocktailglas uden is, og servér med det samme.

Sådan gør du:

  1. Kom 50 gram grannåle i 300 milliliter vermouth, og lad det trække i 45 minutter.
  2. Kog ahornsiruppen ind til ¼ sammen med grannåle og lidt salt. Det tager cirka 8 minutter.
  3. Kom alle ingredienserne i den ene del af en shaker med is, og bland cocktailen ved at hælde den fra den ene del af shakeren til den anden. Dette kaldes at ”kaste sin cocktail”, fordi du simpelthen kaster din cocktail fra den ene del af shakeren til den anden.
  4. Hæld drinken i et cocktail-glas med masser af isterninger, og anret med en dusk grannåle på toppen, som du kort flamberer med en lighter, så det ryger og dufter ved servering.

Sådan gør du:

  1. Start med at lave din rødbede-vermouth ved at lade 20 centiliter rød vermouth trække med 15-20 tern af rå rødbede i 1-2 timer.
  2. Lav kardemommesirup ved at lade 0,5 liter vand koge med 800 gram sukker og 10-12 sorte kardemommefrø i 20-25 minutter.
  3. Hvis du vil lave ”Kelp saltopløsning”, skal du koge skræl fra 1 hel agurk i 3 deciliter saltopløsning lavet på 8 dele vand og 1 del salt i 10-12 minutter.
  4. Kom alle ingredienserne op i et mikserglas med masser is, og rør rundt med en lang barske i cirka 10 sekunder.
  5. Si cocktailen gennem en strainer og over i et nyt glas med is, og pynt eventuelt cocktailen med lidt rødbede eller kaffebønner.