Fire desserter, der med sikkerhed vil tilfredsstille dine nytårsgæster
En nytårsmiddag skal naturligvis have en grand finale i form af desserten, og er den tjans blevet din, hjælper vi dig her med fire gode opskrifter, som helt sikkert vil tage kegler på årets sidste aften.
Vi lægger ud med en klassiker, som dog her er præsenteret i en moderniseret version. Adam Aamann har nemlig fiflet lidt ved den originale opskrift af gammeldags æblekage og lavet denne version med æblesorbet, mascarponeskum og en sprød kageflage, som smager fremragende.
Skal desserten være nem at lave, kan du overveje denne tonkacreme med hasselnød og chokolade. Ingredienslisten er forholdsvis kort, og du kan forberede hele molevitten i løbet af dagen, så du blot skal anrette og servere middagens sidste ret, inden vi hopper ind i det nye år.
Gå amerikansk til dessertbordet. En baked alaska er en indbagt is, og i denne version består kernen af en syrlig kirsebærsorbet og udenom en sød vaniljeparfait på en sprød marcipanbund. Herligheden er naturligvis omsvøbt af en marengs, som til sidst skal brændes på toppen, så desserten får sit flotte ydre.
Passionsfrugtsorbet med cremeux-fyldte mangoruller og mørk chokolademousse
Vi indrømmer gerne, at denne opskrift nok er til den avancerede side, men hvorfor ikke gøre forsøget, når det nu er nytår? Der er ikke sæson for særligt mange danske frugter, så her er der brugt mere eksotiske smagsnuancer som passionsfrugt og mango, der passer glimrende sammen med den mørke chokolade.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.