Genbo til Frihedsmuseet og A.P. Møller Mærsk. En pescetar er en, der kun spiser fisk, skaldyr og grøntsager, og således er The Pescatarian kødfri zone. Og man savner ikke kødet.
Til aften er der to menuer at vælge imellem, en stor og en lidt mindre, mens der til frokost er en frokostmenu og tillige muligheden for at gå a la carte. A la carte-kortet er smørrebrød, i sagens natur hovedsageligt baseret på fisk og skaldyr.
Annonse
Folkene bag er de samme som på Marv & Ben, og stilmæssigt er køkkenet moderne dansk, med hvad det indebærer af fermentering og eksotiske strejftog rundt om i verden.
Osteria 16 Pesce
Den maritime udgave af unikke Osteria 16 og på tilsvarende vis et fantastisk sted, hvor mange sidder tæt, og det næsten kuldslåede lokale emmer af begejstring og madglæde.
De små serveringer kommer i en lind strøm; grillede jomfruhummere med citron, et stykke hvid fisk ceviche-style, en blækspruttearm i koncentreret tomatsauce ...
Pesce er et af den slags steder, der aldrig har en stille aften, aldrig er sådan lidt mat i det – det er en madkarrusel, der altid kører med fuld fart.
Posh Jah
Annonse
Siden Jah Izakaya åbnede på Gasværksvej i København i 2016, har den japanske restaurant dygtigt formået at etablere sig som et glimrende bud på en restaurant i mellemklassen til alle dem, der ikke altid vil spise italiensk eller fransk, når de går ud. Og efter syv år har folkene bag Jah Izakaya så knopskudt med endnu en japaner.
På Posh Jah er menukortet domineret af fisk i form af sushi og sashimi, ligesom tempura, som man sjældent ser veltilberedt herhjemme, har en forfriskende fremtrædende rolle på kortet.
Tempura kommer i fire serveringer med jomfruhummer, svampe, shiso-blade og dagens grønt, mens der altid er tre slags nigiri og fire slags maki-ruller på kortet. Derudover er der også serveringer med helleflynder, syltet grønt og dagens retter, der bliver afgjort af markedet.
Kødbyens fiskebar
Kødbyens Fiskebar er manges yndlingssted, og Jamie Lees serveringer kan man tage sig selv i at drømme om. Det kan være en helt enkel servering såsom friteret smelt med citron og urtemayonnaise eller en af stedets fantastiske torskeserveringer, eksempelvis torsketunge af torsk fra Langø og med fennikel og ramsløg.
Fiskebaren er ikke et sted, man kommer for at spise i ophøjet ro. Jo flere mennesker og jo mere hektisk, des bedre er det, og det er skønt at sidde i spisebaren og betragte hele dette leben. Det er et lille stykke Madrid, Barcelona, Lissabon, London, New York ... midt i lille København.
Annonse
Fishmarket
Adressen ved Kongens Nytorv og Hotel d’Angleterre lugter dyrt af penge, men Fishmarket vil faktisk gerne favne bredt – og gør det, ligesom søsterstedet Cantina. Kortet er klassisk og frankofilt med bl.a. østers, plateau fruits de mer, bouillabaisse og fisk stegt eller dampet på benet og gerne med en beurre blanc.
Det er en af byens (i forvejen) få fiskerestauranter, der også har åbent til frokost. Spiser man alene, sidder man godt i spisebaren.
Iluka
Australske Beau Clugston forstår ikke, at danskerne ikke vælter sig i al den fisk og skaldyr, vi omgiver os med. Selv fik han øje på Danmarks maritime rigdom, da han arbejdede på Noma, og han er især glad for jomfruhummere og søpindsvin fra den færøske del af rigsfællesskabet.
Restauranten er helt enkelt indrettet, grænsende til det spartanske, og det er egentlig helt i tråd med serveringerne, der er tilsvarende enkle, dog med en meget raffineret enkelhed, skal det retfærdigvis siges. Iluka er vel sammen med Sushi Anaba byens største hyldest til havet omkring Danmark.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.