Francis Cardenau har åbnet et lille stykke Frankrig i Nordsjælland

Midt i Hillerød ligger et lille stykke Frankrig. Man kan ikke lige se det udefra, det er bare en almindelig lagerbygning, men kigger man efter, kan man se, at der på et skilt står Sane Food by Larsen & Cardenau. Larsen er nordsjællænder, men franskmand i hjertet, Cardenau er franskmand, men nordsjællænder i hjertet, begge kokke, der er stået af ræset, og tilsammen har de etableret en forretning fuld af produkter og råvarer, de selv hjemtager fra formidable franske leverandører.

Francis Cardenau har åbnet et lille stykke Frankrig i Nordsjælland
Offentliggjort

I 2015 fik hele Danmarks franske yndlingskok sig noget af en forskrækkelse. I en lille menneskealder havde Francis Cardenau været kok og gastronomisk ankermand, først på Restaurant Le Sommelier i Bredgade, dernæst på Danmarks første gastronomiske japanske spisested, Umami, og til sidst også på Restaurant Mash, som sidenhen knopskød fra København til resten af landet og desuden åbnede i både London og Tyskland. Livet som corporate kok gik over stok og sten lige indtil en dag i 2015, hvor Francis faldt om på gulvet med et brag, midt i køkkenet på en af restauranterne.

Det var et akut anfald af stress, så det var bogstaveligt talt et spørgsmål om liv og død at få nye boller på suppen. Hans arbejdsliv på Le Sommelier, Umami og i Mash-dynastiet var vokset ham over hovedet og begyndt at æde af hans sjæl. Glæden ved at lave mad var forsvundet som dug for solen hos en mand, der har elsket at give den gas i et køkken, siden han var 13 år.

Det første skridt til et nyt liv blev taget, da familien Cardenau skiftede villalejligheden i Hellerup ud med et landsted ved Arresø. Francis kommer fra et af Frankrigs mest interessante områder, når det gælder gastronomi og råvarer, nemlig Baskerlandet og Sydvestfrankrig.

Francis' frodige have