Glaseret lammemørbradsticks med grøn kartoffelpuré og chips

Glaseret lammemørbradsticks med grøn kartoffelpuré og chips
Offentliggjort

4 lammemørbrader a ca. 50 g

1 lille skalotteløg

1 lille bdt. timian

1 dl reduceret lamme- el. kalveglace

Olivenolie til fritering

Lammemørbraderne soigneres og sættes på spyd. Pil og finthak løget. Rens timian og dryp godt af. Steg spyddene let på en pande i lidt olie. Tilsæt glace, og glaser kødet ind i saucen, så det er helt blankt. Tilsæt løg og timian, og vend spyddene godt rundt. Server lammespyd oven på en grøn kartoffelpuré, og pynt med chips af kartoffelskræller.

Kartoffelpuré:

1 bagekartoffel

1 lille bdt. persille

30 g parmesan

30 g smør

30 g olivenolie

Salt

Kartoflen skrælles og koges mør i letsaltet vand. Rens og hak persillen, og kom den ned til kartoflen, lige inden den er helt mør, og lad den koge med i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, uden at persillen ryger med.

Kartoflen blendes til puré med revet parmesan, smør og olie, og smages derpå til med salt.

Chips:

1 bagekartoffel – skrællerne heraf

Olie – neutralsmagende til fritering

Skrællerne friteres i varm olie, lægges på fedtsugende underlag og krydres med salt.