Hvordan er det nu lige, man laver en ægte coq au vin? Vi har fundet de bedste franske kogebøger lige nu

Har du styr på dit franske i hjemmekøkkenet? Ellers har vi samlet otte kogebøger, der klæder dig godt på til alt fra finere madlavning og husmandskost til bistroretter og bagværk.

Offentliggjort

’Bistro – traditionel fransk mad’

Denne mursten på knap 500 sider udkom på dansk i 2016, og selvom den ikke er helt ny på markedet, bliver den ved med at have en fremtrædende plads på butikkernes kogebogshylder. Det er også et oplagt bud, hvis man vil lære at lave traditionelle retter fra det franske hverdagskøkken. Den byder på 299 traditionelle opskrifter på alt fra omeletter, salater, tærter, kødretter, fisk, skaldyr, ost og søde sager. 

Udover opskrifterne er bogen fyldt med små portrætter, anekdoter, sange og tegninger af det nødvendige udstyr, og hvordan man trin for trin selv kan lave fx confit de canard og olivenolie. 

Bag kogebogen står Stéphane Reynaud, der er født i Lyon som barnebarn af en slagter. I dag ejer han en række restauranter i og uden for Paris, bl.a. bistroen Oui Mon Général i det 7. arrondissement. Han har også udgivet ’Fransk bistro’, der udkom på dansk i 2023.