Gourgeres med gedeost og timian

Gourgeres med gedeost og timian
Offentliggjort

Ca. 25 stk.

1 ¼ dl vand

1 ¼ dl mælk

120 g smør

1 nip salt

125 g mel

4 store æg

100 g Gruyére-ost

100 g fast gedeost

1 spsk. frisk timian

Varm ovnen op til 200 grader. Kom vand, mælk, smør og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom alt melet i på en gang, dæmp varmen, og rør med en træske, til dejen slipper gryden. Bearbejd dejen i et par minutter for svag varme, og hæld den så over i en skål, og lad den køle lidt af. Rør æggene grundigt ind i dejen et for et. Bland den revne Gruyére, små tern af gedeost samt hakket timian i dejen. Smag til med muskat og lidt friskkværnet peber. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små boller ud på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem dem. Drys evt. med lidt ekstra revet ost, og bag i ca. 20 minutter – uden at åbne ovnlågen! Servér gourgeres lune.

Tip: Gourgeres kan godt bages i forvejen og opvarmes lidt inden servering. Og skulle de falde en anelse sammen, kan jeg garantere for, at de smager lige godt af den grund.