Gourgeres med gedeost og timian
Foto: René Riis
Ca. 25 stk.
1 ¼ dl vand
1 ¼ dl mælk
120 g smør
1 nip salt
125 g mel
4 store æg
100 g Gruyére-ost
100 g fast gedeost
1 spsk. frisk timian
Varm ovnen op til 200 grader. Kom vand, mælk, smør og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom alt melet i på en gang, dæmp varmen, og rør med en træske, til dejen slipper gryden. Bearbejd dejen i et par minutter for svag varme, og hæld den så over i en skål, og lad den køle lidt af. Rør æggene grundigt ind i dejen et for et. Bland den revne Gruyére, små tern af gedeost samt hakket timian i dejen. Smag til med muskat og lidt friskkværnet peber. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små boller ud på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem dem. Drys evt. med lidt ekstra revet ost, og bag i ca. 20 minutter – uden at åbne ovnlågen! Servér gourgeres lune.
Tip: Gourgeres kan godt bages i forvejen og opvarmes lidt inden servering. Og skulle de falde en anelse sammen, kan jeg garantere for, at de smager lige godt af den grund.