Opskrift på granité af agurk, æble og dild med krondildsnaps og lime
Granité af agurk, æble og dild med krondildsnaps og lime
Tit har man ikke plads til desserten, når først forret og hovedret er fortæret, måske tilmed også et par lækre oste, men en frisk og grøn granité er ingen problem!
Skyl agurker og æbler. Skyl og slyng dilden. Pres saften af agurkerne, 1 af æblerne og 1 håndfuld af dilden i en saftcentrifuge. Tilsæt rørsukker og snaps. Pres saften af limefrugterne. Smag agurke-æble-saften til med limesaften. Frys i en bakke. Hak resten af dilden. Skær det sidste æble i små tern. Skrab graniteen med en gaffel lige inden servering, vend æbletern og hakket dild i og anret i et cocktailglas som her.
I sæsonen kan du lave din egen krondildsnaps ved blot at lade 3 skærme krondild trække 1 måned i en flaske klar Brøndum. Krondild har sæson i juli, august og september.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.