Andelårene saltes og trækker i 6 timer – herefter børstes de fri for salt. Skyl og slyng timianen. Confitér de saltede lår møre i andefedt med timian, enebær og laurbærblade. Ryg nu de confiterede andelår gyldne og flotte i smokeren, hvor der er fyret op med kul og enebærgrene, i ca. 30 minutter. Efter rygningen plukkes kødet af de lune lår og anrettes på 4 grillede brødskiver smurt med French’s sennep, pyntet med renset salat, persilleblade, chips og syltede asier.
TIP: Snyd med confiteringen – køb tilberedte andelår, så tager det her ingen tid at lave.
½ asie
1 spsk. salt
Annonse
40 g peberrod
2 dl hvidvinseddike
2 dl vand
200 g rørsukker
1 krondild
Skræl den halve asie, og skrab kernerne ud. Skær asien i skiver og drys med salt. Skræl peberrod og skær i skiver. Kog en lage op af peberrod, hvidvinseddike, vand, rørsukker og krondild, og hæld den over asieskiverne. Efter et par timer er de klar.
TIP: De syltede asier kan med fordel laves dagen før. Og man kan med fordel lave en større portion – de holder sig fint på glas i længere tid.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.