Andelårene saltes og trækker i 6 timer – herefter børstes de fri for salt. Skyl og slyng timianen. Confitér de saltede lår møre i andefedt med timian, enebær og laurbærblade. Ryg nu de confiterede andelår gyldne og flotte i smokeren, hvor der er fyret op med kul og enebærgrene, i ca. 30 minutter. Efter rygningen plukkes kødet af de lune lår og anrettes på 4 grillede brødskiver smurt med French’s sennep, pyntet med renset salat, persilleblade, chips og syltede asier.
Annonse
TIP: Snyd med confiteringen – køb tilberedte andelår, så tager det her ingen tid at lave.
½ asie
1 spsk. salt
40 g peberrod
2 dl hvidvinseddike
2 dl vand
200 g rørsukker
1 krondild
Skræl den halve asie, og skrab kernerne ud. Skær asien i skiver og drys med salt. Skræl peberrod og skær i skiver. Kog en lage op af peberrod, hvidvinseddike, vand, rørsukker og krondild, og hæld den over asieskiverne. Efter et par timer er de klar.
TIP: De syltede asier kan med fordel laves dagen før. Og man kan med fordel lave en større portion – de holder sig fint på glas i længere tid.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.