Grillet brød og røget andelår

Grillet brød og røget andelår med sennep, asier og kartoffelchips.

Grillet brød og røget andelår
Offentliggjort

4 andelår

8 spsk. groft salt

1 bundt timian

8 dl andefedt

20 enebær

2 laurbærblade

4 skiver focaccia

French’s sennep

1 håndfuld bullsblood salat

1 pose grove kartoffelchips m. skræl

Persilleblade til pynt

Røgvarer: Enebærgrene eller enebærrøgsmuld

Andelårene saltes og trækker i 6 timer – herefter børstes de fri for salt. Skyl og slyng timianen. Confitér de saltede lår møre i andefedt med timian, enebær og laurbærblade. Ryg nu de confiterede andelår gyldne og flotte i smokeren, hvor der er fyret op med kul og enebærgrene, i ca. 30 minutter. Efter rygningen plukkes kødet af de lune lår og anrettes på 4 grillede brødskiver smurt med French’s sennep, pyntet med renset salat, persilleblade, chips og syltede asier.

TIP: Snyd med confiteringen – køb tilberedte andelår, så tager det her ingen tid at lave.

½ asie

1 spsk. salt

40 g peberrod

2 dl hvidvinseddike

2 dl vand

200 g rørsukker

1 krondild

Skræl den halve asie, og skrab kernerne ud. Skær asien i skiver og drys med salt. Skræl peberrod og skær i skiver. Kog en lage op af peberrod, hvidvinseddike, vand, rørsukker og krondild, og hæld den over asieskiverne. Efter et par timer er de klar.

TIP: De syltede asier kan med fordel laves dagen før. Og man kan med fordel lave en større portion – de holder sig fint på glas i længere tid.

__________