Her er 9 rigtig gode vinbarer

En vinbar er meget mere end et sted, hvor man kan gå hen og drikke god vin. Mange af dem lægger også mere og mere vægt på at servere snacks og småretter til. Vi har samlet ni vinbarer, der mestrer begge discipliner.

Offentliggjort

Bar Vitrine

Her kan man virkelig tale om et sted, der er meget mere end bare en vinbar. Bar Vitrine tyvstartede i sommer som pop-up hos designvirksomheden Frama, men i efteråret 2024 fik den permanent adresse i det attraktive kryds i Indre By, hvor vinbaren Apéro og Restaurant Møntergade også har til huse. 

Sommelier Riccardo Marcon, som man kender fra koreanske Propaganda og italienske Barabba, er vært, mens den tidligere Noma-kok Dhriti Arora styrer køkkenet. 

På Bar Vitrine er der en god, hjemlig stemning med storbyenergi. Den klassiske model med charcuteri og ost er udskiftet til fordel for vegetariske og pescetariske retter, hvor Dhriti Arora kombinerer sine indiske rødder med dansk mormormad. 

Priserne begynder på 90 kr. – og snyd ikke dig selv for de stegte chapati og butterdejstærten med små, friske tomater.

Der er åbent tirsdag til lørdag fra klokken 14, men køkkenet åbner ikke før 17. Der er rift om de knap 20 pladser, som det ikke er muligt at reservere på forhånd.

Møntergade 5, 1116 København

barvitrine.dk

Vinfar

Man skal nok vide, at Vinfar findes, før man bare lige tilfældigt finder vej til det gamle fabrikslokale i en baggård på Amager. Den kombinerede vinbar og -handel åbnede i 2023, og rygtet om dens eksistens er også kommet mange for øre. For her er ofte fuld af mennesker fra hele byen. 

Stemningen er uformel på stedet, som bliver drevet af folkene bag Toto, der lukkede i februar, og den italienske restaurant Pirlo, der deler baggård med Vinfar. De importerer selv det meste af den naturvin, der er på kortet. 

Vinene kommer primært fra Frankrig, og smagene hjælpes på vej af køkkenet, der laver et udvalg af sandwich og småserveringer fra den skiftende menu (priserne ligger mellem 65 og 155 kr.). 

Der er ofte vinsmagning og andre events på vinbaren, der har åbent fra klokken 11.30 tirsdag til lørdag.

Strandlodsvej 42, 2300 København S

vinfar.dk

Pompette

Tæt på Poulette, der er kendt for sine kyllingeburgere, og italienske Graziano i Møllegade finder du Pompette, som åbnede i 2018. Pompette betyder ”bedugget” på fransk, og det er der god mulighed for at blive her, hvor der er fokus på naturvin. 

Stedet, der både fungerer som butik og vinbar, er ikke stort, men alt på hylderne er til gengæld nøje udvalgt og til at betale – et glas vin koster for eksempel fra 75 kroner, og ambitionen er netop at gøre vin tilgængelig for alle.

Køkkenets menu skifter efter sæsonen, og du kan forvente små barserveringer som burrata (80 kr.), ricotta med ansjoser (70 kr.) eller saucisson pays basque (90 kr.). Det er ikke muligt at bestille bord, så det er først til mølle. 

Pompette har åbent alle ugens dage fra klokken 12.

Møllegade 3, 2200 København N

etteetteette.dk/pompette

Bouchon

Atelier 33, der flere gange er blevet kåret til Årets bistro af Foreningen af Danske Madanmeldere, åbnede sidste år også Bouchon, der ligger lige rundt om hjørnet. Konceptet er mad- og vinbar, hvor sommelier Frederik Madsen og kok Jeppe Hedegaard styrer slagets gang. 

I køkkenet bliver der primært kigget mod det franske, og du kan vælge mellem blandt andet Gillardeau- østers med garniture (38 kr.), oksetatar med peberfrugt og salat (178 kr.), krokette af dansk kylling med dijonnaise og saltbagt selleri (78 kr.), grillede gulerødder med gedeost, urter og saltet citron (78 kr.) eller delesnacks til hele bordet (168 kr. pr. kuvert). Der omfattende vinkort tæller cirka 400 vine, og der er også et godt udvalg af vin på glas (fra 85 kr.).

Jægergårdsgade 90D, 8000 Aarhus C

bouchon.dk

Josephine

Midt i Frankrigsgade på Amager ligger Josephine, der er en kombineret vinhandel og bar, men den definerer sig selv som en vinbodega. Køkkenet byder på et lille og lækkert udvalg af snacks og charcuteri, der gør, at du kan holde den værste sult fra døren. 

Kortet opdateres løbende, men forvent serveringer som en ostetallerken (115 kr.), ansjoser (85 kr.) og croque monsieur (110 kr.). De økologiske, biodynamiske og naturlige vine kommer primært fra små, europæiske producenter, og smagsmæssigt spænder de fra det mere klassiske til det vilde og udfordrende. 

Josephine har også udendørsservering med god mulighed for at finde en plads i solen, når den kigger frem. Stedet kører uden bookinger og åbner klokken 15 – og allerede klokken 12 om lørdagen. Mandag er der lukket.

Frankrigsgade 15, 2300 København S

josephine.dk

Bar'Vin

Siden 2012 har Bar’Vin serveret rustik mad fra det klassiske middelhavskøkken og vin fra en af hovedstadens mest imponerende samlinger, som overvejende består af europæiske biodynamiske vine – både af den konventionelle og den naturlige slags. 

Det er en forunderlig, lille vinhule, hvor man har følelsen af at være kommet i ly for menneskemylderet i Købmagergade. Her er der både plads til dem, der blot ønsker et godt glas, til dem, der vil diskutere vinvalget og til alle stamgæsterne, for her kommer mange igen og igen. 

Til frokost står den på et udvalg af snacks og frokostretter, mens aftenen både byder på a la carte og menuen ’Spis som en vinbonde’ (695 kr.). Du må ikke gå glip af tataren med bøgehatte, piment d’Espelette, kapers og brøndkarse (155 kr.), som stedet er særligt kendt for. Der er åbent alle dage undtagen søndag.

Skindergade 3, 1159 København

barvin.dk

S'vinbar

På S'vinbar, der er en butik og vinbar, kan du både nørde igennem og få historierne om vinen og sidde og snakke i fred og ro, hvis stemningen er mere til det. Der er altid mere end 300 forskellige vine på kortet, hvoraf størstedelen serveres på glas. 

Glaspriserne starter ved 65 kr. og slutter ved ca. 120 kr. Derudover kan du bestille en ’Dagens Flight’, som er en uformel mini vinsmagning med tre mindre glas vin til 195 kr. Temaet skifter dagligt og tager typisk udgangspunkt i emner som terroir, druesort eller land. 

I løbet af året afholdes der også en større temasmagning. På madfronten kan du vælge forskellige snacks som franske oliven, saltede mandler og flæskesvær (fra 40 kr.), dåsefisk fra Grøndals (95 kr.) og en platte med charcuteri, franske oste, paté og brød (185 kr.). 

Der er åbent mandag-torsdag fra klokken 15 og klokken 13 fredag-lørdag.

Klostergade 62, 8000 Aarhus C

svinbar.dk

No. 30

Den lille vinbar No.30 ligger i en gammel slagterbutik i Nansensgade, hvor de smukke hvide fliser er bevaret på væggen. Kortet byder på et udvalg af sæsonbestemte retter, hvor der er kant og skarphed over de små præcise serveringer, nogle gange også direkte smæk på, hvad krydderier angår. 

Tanken er, at retterne skal deles hen over bordet. Du kan lade køkkenet vælge fem retter (425 kr. pr. person), ellers kan kortet bestå af serveringer som blåmuslinger med knoldselleri og porreblanquette (130 kr.), rødbede med radicchio og friskost (135 kr.) og forskellige snacks. 

Indehaver Simon Bergmann Lassen står for vinen, og kortet synes nærmest uendeligt. Det er overvejende til den funky side, men der er også et udvalg inden for det mere klassiske. Folkene bag har også udvidet med nabobaren Stjernen, hvor du kan få smørrebrød, vodkashots og andre gode sager.

Nansensgade 30, 1366 København K

nr30.dk

Lalou

I 2022 rykkede Lalou efter seks år fra Pogestræde til større lokaler i Klaregade i Odense for at få flere muligheder og bedre plads til at servere varm mad. Vinen er dog stadig omdrejningspunktet. 

Der bliver ofte skiftet ud i både det våde og det tørre, men der serveres altid kolde, varme og søde retter samt ca. 15 vine på glas (fra ca. 100 kr.). Køkkenet har rødder i det sydeuropæiske og lægger op til deleretter, så man kan smage så mange retter som muligt. Det kan være piment-eddike og hasselnødder (165 kr.), burrata med San Daniele-skinke, håndlavet tagliatelle med trøffelsauce og parmesan (215 kr.) eller et udvalg af europæiske gårdoste (180 kr.). 

Der afholdes løbende diverse events som vinsmagninger og jazzaftener. Lalou har åbent onsdag-torsdag fra 16 og fredag-lørdag fra klokken 14.

Klaregade 3, 5000 Odense C

lalouvinbar.dk