Gulerodskage med havtorn og maltjord

Få opskriften på en lækker sommerdessert fra Dragsholm Slot; Gulerodskage med nye gulerødder, havtorn og maltjord...

Gulerodskage med havtorn og maltjord
Offentliggjort

Gulerodskage med nye gulerødder, havtorn og maltjord

350 g sukker

240 g revet gulerod

250 g mel

3 g natron

3 g bagepulver

3 g kanel

190 g vindrue-kerneolie

3 friske æg

50 g valnødder

25 g græskarkerner

Pynt:

Flødefriskost

Flormelis

Gulerødder med top

– bittesmå havtorn

Rør alle ingredienser godt sammen og fyld op i en smurt form. Bag gulerodskagen i ovnen ved 165 grader, til man kan stikke en kniv i den, uden at noget hænger fast på klingen. Pynt kagen med flødefriskost rørt med lidt flormelis, og top med nye bittesmå gulerødder med top. Drys til sidst med maltjord og havtorn.

Maltjord:

100 g hassel-nøddemel

100 g hvedemel

70 g maltmel

30 g sukker

70 g øl

30 g smør

Bland alle ingredienser på en foodprocessor, fordel på bagepapir på en bageplade, og rist det i ovnen ved 120 grader i ca. 40 minutter, til det er sprødt.

__________

SE OGSÅ: 3 til den søde side

SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

TWITTER: Følg gastro på twitter

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook