Opskrift:

Stegt og dampet gyoza med kylling

Gyoza er japanernes version af en dumpling, og de er faktisk ganske nemme at lave selv.

Lav en japansk klassiker: Stegt og dampet gyoza med kylling
Offentliggjort

Ingredienser

Dumplingdej

  • 150 g hvedemel
  • 1,5 dl kogende vand lidt mel til udrulning 

Fyld

  • 1/4 kinakål
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 3 fintsnittede forårsløg
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. soja
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. kværnet peber
  • Neutral olie til stegning
  • Vand til dampning

Dumplingdej

  1. Rør mel og kogende vand sammen, og ælt dejen smidig på et meldrysset bord. Form til en bolle, pak den i film, og lad dejen hvile mindst 1 time. 
  2. Del dejen i fire lige store portioner 
  3. Rul hver dejklump så tyndt som muligt på et meldrysset bord. Brug evt. en pastamaskine, hvis du har. Arbejd med en klump dej ad gangen, så dejen ikke tørrer ud. 
  4. Brug et glas eller en rund udstikker (diam. ca. 8 cm), og stik 7 små cirkler ud af hver dejklump. 
  5. Børst cirklerne godt med mel, læg dem til side og dæk med film. Gentag til dejen er brugt op. 
  6. Læg fyld på dejen, og luk som beskrevet i de enkelte opskrifter.

Fyld

  1. Fintsnit kinakål, put det i en skål, og bland med 1 tsk salt. Stil det til side. 
  2. Hæld kylling i en anden skål, og bland med forårsløg, ingefær, hvidløg, soja, sesamolie og peber til en fars. 
  3. Klem så meget vand som muligt ud af kinaskålen, og bland kålen i farsen. 
  4. Tag et dumpling-ark i hånden, og læg 1 tsk af fyldet i midten. Fugt kanten med koldt vand, fold den henover fyldet til en halvmåne, og forsegl kanten, gerne med 5-6 overlappende folder. 
  5. Læg de færdige dumplings på et stykke bagepapir, og dæk til med film. Gentag, til alt fyldet er brugt. 
  6. Varm en stegepande med låg op til middelvarme. 
  7. Steg 8-10 dumplings ad gangen i lidt olie på panden, til de har fået en flot gylden skorpe på undersiden. Bemærk, at de KUN skal steges på undersiden. Hæld ½–1 dl vand over, læg låg på, og lad dem dampe et par minutter, til vandet er fordampet. Sæt dem til side på et serveringsfad, og gentag med de resterende dumplings. 
  8. Servér med en valgfri dip.