Henrik Yde laver asiatisk smørrebrød med utvetydig succes i Nyhavn

Henrik Yde laver asiatisk smørrebrød med utvetydig succes i Nyhavn

Nyhavn er noget af det mest danske og københavnske, der drager både inden- og udenlandske turister, mens de fleste københavnere går en stor bue udenom. Men alle skulle hellere gøre som våren i Sigfred Pe-dersens ’Søren Bramfris lærkesang’, nemlig gå gennem Nyhavn og helt ned for enden på solsiden og ned i kælderen i et gammelt pakhus, hvor restauranten Sea by Kiin Kiin har til huse. Her skal de forlange smørre-brødssedlen udleveret af Henrik Yde. Så skal de få nyfortolket højtbelagt at smage.

Offentliggjort

Love Shop udgav den 10. september 2001 deres sjette studiealbum, ’Anti’. Det var der bare ikke rigtig nogen, der lagde mærke til. Dagen efter fløj to passagerfly som bekendt ind i World Trade Center i New York og forandrede verden for altid. Et halvt år senere havde pladen kun solgt 7.500 eksemplarer. Dengang, i en tid før MP3’er og Spotify, var det langt fra et imponerende salgstal for en kunstner fra den øverste hylde. Til sammenligning solgte Safri Duo samme år over 90.000 eksemplarer af albummet ’Episode II’.

Det er anekdoten om Love Shop, som restauratør Henrik Yde bruger, når han fortæller om det, der tilbage i marts 2020 overgik restaurant Sea by Kiin Kiin. Restauranten i Nyhavn havde fået besøg af Berlingske, og det besøg resulterede i en anmeldelse, som talte varmt om det thailandskinspirerede smørrebrød, som Yde og køkkenet havde brugt det seneste år på at udvikle.