Her er alt, du skal vide om cider

Hvis du kun har prøvet Somersby eller Rekorderlig, så glem alt det, du troede, du vidste om cider. Kristoffer Pind Levison og Paw Wöhlk fra Ciderrevolution hjælper dig med at navigere i det rigtige ciders univers.

Her er alt, du skal vide om cider
Offentliggjort

I Danmark gælder reglen, at der skal være minimum 15 procent gæret most i en drik, for at man må kalde det en cider. Resten kan bestå af koncentrat, tilsætningsstoffer, alkohol, vand. Vil man derimod kalde noget en cidre i Frankrig, skal den bestå af 100 procent gæret æblemost.

”Det er underligt, at vi har en så lav barre for cider i Danmark, når det ikke er sådan i hele verden,” siger Paw Wöhlk.

Han er sammen med sin kollegieven Kristoffer Pind Levison stifter og medejer af Ciderrevolution, der producerer og importerer cider til Danmark.

Ciderens historie er lige så uklar som drikken selv. Det siges, at æbletræet oprindeligt kommer fra Kasakhstan, hvorfra det har bredt sig til store dele af Asien og Europa. Herfra eksisterer der tre historier om, hvem der opfandt cideren. Ifølge en af fortællingerne var det de gamle romere, der brugte deres olivenolieudstyr til at presse æbler til en most, som de lod gære til den alkoholiske drik.