2 cl citrongræste-sirup (til 1 liter: bring 1 liter vand og 1kg sukker til kogepunktet, rør, indtil sukkeret er opløst. Køl ned, og blend med 4 stænger citrongræs. Sigt det, og opbevar det i køleskabet)
I begyndelsen af sommeren blev Curfew kåret til årets bedste cocktailbar på bylivssitet AOK. Titlerne bliver tildelt i en kombination mellem brugernes stemmer og dommerstemmer fra en Byens Bedste-jury.
”Jeg tror, vores gæster er ret dedikerede. Og vi er meget dedikerede til dem,” svarer Humberto Marques på spørgsmålet om, hvorfor han mener, at læserne har kåret hans bar til byens bedste.
”Hele oplevelsen skal balancere, som en god cocktail. Når vi nu har indrettet baren og forsøgt at skabe en atmosfære, er det vigtigt, at cocktailene og servicen er på samme niveau,” siger han om baren, der har ligget i den stille Stenosgade på Vesterbro i lidt over to år, og som ikke gør meget væsen af sig fra gaden, men er indrettet som en spektakulær speakeasy med dæmpet belysning, grønne plyssofaer, røde støbejernsbarstole og portugisiske fliser på baren.
”Mange gæster er vilde med, at vi befinder os et afsides sted. De føler sig heldige, at de har fundet det, og nogle håber endda, at andre ikke vil finde det, så det kan forblive deres hemmelige bar,” fortæller Humberto Marques, der har arbejdet som bartender de sidste 20 år, først i sit hjemland, Portugal, og siden i Skotland og Frankrig, inden han kom til København, hvor han arbejdede på baren 1105 i fire år, inden han åbnede sin egen bar.
Som bartender forsøger Marques at udforske ingredienser, der ikke tidligere har været sammensat i en drink, lige som han forsøger at vække cocktailingredienser til live, der længe har slumret eller er blevet glemt, for eksempel Madeira og portvin, som han har et særligt forhold til som portugiser.
Her giver Byens Bedste-vinderen dig fire bud på en sommerlig cocktail. Du kan gå hen på Curfew og lade personalet der mixe dem til dig, eller du kan selv forsøge dig derhjemme: