Her får du den ideelle forretningsmiddag, når karantænen er slut

Når underskriften skal skribles ned, og hænderne skal klemmes, følger der ofte et godt måltid med. Men skal det være Michelin eller egnsretter? Uprætentiøst, festligt eller formelt? Euroman har spurgt læserne, hvor man spiser det perfekte forretningsmåltid.

Forretningsmiddag
Offentliggjort

Færøerne

KOKS

Tangen til middagen bliver høstet direkte fra strandbredden, og søpindsvinene hives op fra molen neden for restaurant KOKS, som ligger midt i naturen 20 minutters kørsel fra Torshavn. Alligevel har den lille og isolerede restaurant hele to Michelin-stjerner.

Rólant Waag Dam skriver:

”I et 200 år gammelt stenhus med græstag ligger Færøernes eneste Michelin-restaurant. Den gamle bondegård fra 1815 ligger fuldstændigt isoleret, kun omgivet af får, fugle og fjelde.”

Stockholm

Kvarnen

Restauranten, som tidligere har været mølle og senere værtshus, ligger centralt i bydelen Södermalm i Stockholm, hvor den har ligget siden 1908. Det er en jordnær og hyggelig restaurant, som serverer husmandskost, øl og svensk snaps. Den er i øvrigt hjemmebane for Hammarbys fodboldfans (svenske mestre i 2001).

Lasse Hierbæk Görlitz skriver:

”Det skal helst ikke være på en fin restaurant, hvor maden stjæler opmærksomheden. Det er normalt super lækkert, det er bare ikke det optimale i denne situation. Maden skal naturligvis være af høj kvalitet og gerne simple, klassiske retter – uprætentiøst. Intimt og hyggeligt er også godt. Et konkret eksempel på en sådan restaurant kunne være Kvarnen i Stockholm.”

Skt. Petersborg

Mansarda

Når først du har fundet restauranten, skuffer oplevelsen ikke. Restauranten er placeret i toppen af en kontorbygning, og selvom menuen måske ikke har Michelin-stjerner, kompenseres der med byens flotteste udsigt til Isaac-katedralens kuppel.

Søren Brun Larsen skriver:

”Der er åbent, lyst, og om sommeren kan man endda sidde udenfor. Maden er sublim, vinkortet er godt, og personalet taler både russisk og engelsk. Enhver indgået forretningsaftale her kalder kun på en gentagelse – uanset hvilken side af bordet man sidder ved.”

Berlin

Cookies Cream

Denne Michelin-restaurant i Berlin er 100 procent vegetarisk af primært lokale råvarer. Den er moderne, eksklusiv og privat.

Berlinblog.dk skriver:

”Michelin-stjerne. Fotoforbud. Her får du en topoplevelse, og ingen vil nogensinde opdage, at du lige har lukket din største deal ever.”

München

Geisel

Vinothek Geisel på Hotel Excelsior er en vinbar og restaurant med fremragende vin og god mad tæt på hovedbanegården i München. Stedet bliver især rost for sin fremragende service, hvilket kan være afgørende, når der skal tales forretninger hen over maden.

Thomas Fogh skriver:

”Dejlig mad og vin samt super service. Når jeg har haft kunder med derind, så starter næste kundebesøg altid med ... ’har du været på Geisel for nyligt?’”

Danmark

Benny’s Pølsevogn

Kommer din forretningspartner til dig, kan du vælge at introducere ham for noget af det fineste inden for dansk madkultur: pølsevognen! Benny’s Pølsevogn har ligget på Gentofte Stadion siden 1965 og har skiftet ejer et par gange, inden Benny overtog pølseforretningen i 1999. De bryster sig af en altid humoristisk og hjemlig stemning, og måske er det netop det, der skal til, inden håndtrykket kan lande.

Christian Kragerup skriver:

”Perfekte luksuspøller og hjemmelavet bøfsandwich pakket ind i finanssektorens højborg: Gentofte Kommune – done deal over en Congo Bajer på café fodkold.”

Paris

Kong

Dristigt indrettet af Philip Starck og med en spændende udsigt gennem de krumme panoramavinduer i det centrale Paris er Kong en restaurant og bar med store armbevægelser, hvor en succesfuld middag nemt kan udvikle sig til en fest.

Nicolas Coy Jørgensen skriver:

”Det bedste sted til at seal the deal. Gjorde det selv i lørdags. Det giver en udsigten og klassen til at tænke store tanker i en elegant setting, der får folk til at slappe af og tænke stort og positivt.”

Edinburgh

The Dome

Tunge gardiner med klunker, krystallysekroner, betrukne spisebordsstole og en kæmpe glaskuppel i loftet. Den får ikke for lidt på restaurant The Dome. Du kan vælge at bestille bord i fx The Grill Room, The Club Room eller Georgian Tea Room. Man skulle tro, stedet daterede senere end 1996. Der er (selvfølgelig, fristes man til at sige) også mulighed for private middagsselskaber og konferencer.

Kristoffer Føns skriver:

”Bygningen blev bygget som hovedkvarter for en bank i 1800-tallet og er nu en eksklusiv restaurant, hvor man bl.a. kan få sit eget dining room, så omgivelserne er i den grad ’luk aftalen’-venlige.