Her skal du spise og drikke i en af Københavns mest eftertragtede gader
Få gader i landet har en højere koncentration af vinbarer, high-end-shopping og kendisser på shoppetur end Værnedamsvej. Vi guider til en miniferie i det værnedamske.
Bare 190 meter lang, men hvilke 190 meter! En af byens mest eftertragtede gader, et lille stykke Paris på grænsen mellem Vesterbro og Frederiksberg.
Navnet kunne lyde, som var det afledt af noget militært, men det stammer fra værtshusholderen Werner Dam, der havde sit udskænkningssted i området tilbage i begyndelsen af 1700-tallet, og i 1811 blev navnet officielt til Wærnedamsveyen.
Det er af ret ny dato, at Værnedamsvej har opnået den status, den lille strækning har i dag, faktisk først inde i det nye årtusinde. Indtil da var gaden et lille indkøbsstrøg, der ikke gjorde det store væsen af sig.
Annonse
Postnummeret siger Frederiksberg, mens nogle nok helst ser gaden som en del af det mere hipsteroplagte Vesterbro. Og er man stiff upperlip-frederiksbergborger, så er gaden alt for meget Vesterbro, og man vil mene, at den munder ud i Vesterbrogade og ikke i Frederiksberg Allé, som det rent faktisk er tilfældet!
Det hævdes, at man ikke kan opholde sig ret længe på Værnedamsvej uden at se nogen, der er kendt et eller andet sted fra. Eller også er det nogen, der gerne vil være kendt – det er så lidt noget andet, men lidt derhenad!
Otto Pizza
Pizza, vel nok verdens mest udbredte fastfood – og mest skamredne. Det sidste vil Rasmus Oubæk gøre noget ved, så Otto er stedet, hvor der serveres få (10 forskellige), men klassiske pizzaer af den napolitanske skole. Pizzaerne, af langtidshævet dej, bages ved knaldhøj varme i 90 sekunder, så de får det helt rette leopardplettede udtryk.
Spis dem ved ståldiskene, eller tag med hjem.
Juuls Vin & Spiritus
Annonse
Det der med ’… & Spiritus’ er vigtigt, for Juuls har et af de største sprutudvalg ikke bare i Danmark, men i Norden. Især whiskyentusiaster har noget at komme efter, idet der er mere end 1.400 forskellige flasker på hylderne. Også rom og gin er Juuls godt med på, og hvad spiritus ellers angår i det hele taget.
I en verden, hvor det meste vin trækkes af hylderne i supermarkedet, er Juuls lidt af en slikbutik for voksne.
Dal Forno
’Fra ovnen’ betyder det, og det er præcis, hvad Famo-kædens focacceria leverer, pizzaslices og hele pizzaer.
I Italien er pizzaslices udbredt gademad – pizzaerne bages i store firkantede bradepander og skæres så ud i stykker og sælges efter vægt. Og ja, det er fingermad, og det vil mange mene, at pizzaer altid er.
Til kaffen og den søde tand tilbyder Dal Forno treccia, et stykke sødt, flettet brød – med chokolade, hvis det skal være ekstra slemt!
Granola
Annonse
Gadens stamsted for mange, fra tidlig morgen til sen aften. Morgenmaden kunne være belgiske vafler eller eggs benedict, frokosten en rørt tatar eller en salade de chèvre chaud og så ribeye med bearnaise og fritter til aften.
Granola afholder fra tid til anden soiréer med foredrag, oplæsning, interviews mm.
Falernum
En af bistroerne i Kenn Husteds lille mad- og vinimperium. Det lille spisekort er, frokost og aften, af klassisk fransk tilsnit, men det er nok især vinkortet, der trækker, idet det er usædvanligt stort og omfangsrigt af et så lille sted at være.
Som altid, når Kenn Husted står bag, er der skruet godt op for den rustikke komfortstemning.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.