Her skal du spise og drikke i januar

Hver måned popper nye og spændende spisesteder op rundt om i landet. Det kan være svært at se skoven for bare træer, så vi har gjort det nemt for dig og skåret det ned til tre hurtige anbefalinger.

Her skal du spise og drikke i januar
Offentliggjort

Hænderne i bolledejen

Det startede for tre år siden med lange køer ned ad Gammel Kongevej. I dag er Hart Bageri et af de mest eftertragtede bagerier på den boomende brødscene i København – og i resten af Danmark. Sidste år udvidede bageriet med endnu et sted, da de åbnede i 108’s gamle The Corner-lokaler. Det var dog for en kort stund, for nu hiver de både ovne og brødkurve et par 100 meter ned ad vejen og over broen til Galionsvej 41 i det gamle Mærsehuset, hvor de også udvider brødforetagendet til at indeholde en bar, hvor du kan få kaviar-serveringer, te-cocktails og naturvine, som vil være nøje udvalgt af Nomas berømmede chefsommelier Mads Kleppe.

Gastronomisk bjørnekrammer

Der var engang en tam bjørn, der boede med sin bjørnetæmmer i kælderen ved siden af det fine Betty Nansens Teater, og indimellem gik de tur i Frederiksberg Have til stor skræk og rædsel for resten af Frederiksbergs borgere. I dag bor der hverken bjørn eller bjørnetæmmer i kælderen, i stedet er kokken Mads Dalborg, der tidligere har været på Mondän og Bistro Panpan, rykket ind i lokalerne med sit bud på fransk mad med et asiatisk twist, som vil blive foldet ud på alskens smørrebrød, a la carte og to faste menuer. Stedet, vi taler om, er selvfølgelig Bjørnekælderen, som nu er genåbnet.

Bistro Nouvelle ved søerne

I mange år var spisestederne ved Søerne synonym med brunchbuffeter, Ikea-tæpper og dyre øl. I de seneste år er der dog blevet skruet op for niveauet og ned for provinsstemningen. Nu får Søerne endnu et sted, der er værd at tage hen: Restaurant Lago. Her er der dømt grøntsagsfokuseret neobistro med et dybt naturvinskort udvalgt af forretningen Volatil, der er en del af ejerkredsen med blandt andet Asger Hjort (medejer af Bar Poldo) samt en række tunge typer fra reklamebranchen. Bag gryderne står Pelle Drews, der tidligere har været på Momofuku og Geist, mens restaurantchef bliver Lea Sandby, der kommer fra Ved Stranden 10 og Admiralgade 26.