Her skal du spise og drikke i januar
Hver måned popper nye og spændende spisesteder op rundt om i landet. Det kan være svært at se skoven for bare træer, så vi har gjort det nemt for dig og skåret det ned til tre hurtige anbefalinger.
Foto: PR
Hænderne i bolledejen
Det startede for tre år siden med lange køer ned ad Gammel Kongevej. I dag er Hart Bageri et af de mest eftertragtede bagerier på den boomende brødscene i København – og i resten af Danmark. Sidste år udvidede bageriet med endnu et sted, da de åbnede i 108’s gamle The Corner-lokaler. Det var dog for en kort stund, for nu hiver de både ovne og brødkurve et par 100 meter ned ad vejen og over broen til Galionsvej 41 i det gamle Mærsehuset, hvor de også udvider brødforetagendet til at indeholde en bar, hvor du kan få kaviar-serveringer, te-cocktails og naturvine, som vil være nøje udvalgt af Nomas berømmede chefsommelier Mads Kleppe.
Gastronomisk bjørnekrammer
Der var engang en tam bjørn, der boede med sin bjørnetæmmer i kælderen ved siden af det fine Betty Nansens Teater, og indimellem gik de tur i Frederiksberg Have til stor skræk og rædsel for resten af Frederiksbergs borgere. I dag bor der hverken bjørn eller bjørnetæmmer i kælderen, i stedet er kokken Mads Dalborg, der tidligere har været på Mondän og Bistro Panpan, rykket ind i lokalerne med sit bud på fransk mad med et asiatisk twist, som vil blive foldet ud på alskens smørrebrød, a la carte og to faste menuer. Stedet, vi taler om, er selvfølgelig Bjørnekælderen, som nu er genåbnet.