Vil du have en madoplevelse ud over det sædvanlige, skal du tage en tur til Alperne
Alperne byder ikke kun på bjergtagende udsigt og uspoleret natur. De gemmer også på restauranter, som lader de enestående omgivelser og rene og vilde råvarer præge deres menu. Vi har besøgt tre michelinrestauranter i Slovenien og Italien, der hver især dyrker bjergkøkkenet.
Foto: Alex Molin, Paolo Riolzix, Lura Dalgessox, Lorenzo Polato, Claudio Parada Nunez, Lana Špiler, Benedetta Bassanelli og PR
Det er ikke uden grund, at en snedækket alpetop er blevet et så ikonisk motiv. De stolt knejsende bjergtoppe tager ikke kun pusten fra lidende ryttere i Tour-feltet, men også fra alle os andre, som må bøje nakken bagover i respekt for naturens kolosser, der skyder op i landskabet.
Siden hærføreren Hannibal for over 2.000 år siden krydsede Alperne med 37 elefanter i den anden puniske krig, har bjergmassiverne repræsenteret en ufremkommelighed, som krævede tid, mod og strabadserende prøvelser at passere.
Alperne er både en topografisk skillelinje og en massiv barriere, der har stor betydning for klimaet i det centrale Europa. Men Alperne gemmer i dag også på restauranter, der har betydning for europæisk gastronomi, og som lader de enestående omgivelser, den uspolerede natur og de rene og vilde råvarer sætte deres præg på menuen.
Og modsat på Hannibals tid kan vi i dag glæde os over både gode jernbaneforbindelser og lange bjergtunneler, der gør det muligt at nå frem til disse fantastiske restauranter.