Opskrift på hotdog med blæksprutte, syltet tomat, shiso, basilikum og ponzu-mayo
Hotdog med blæksprutte, syltet tomat, shiso, basilikum og ponzu-mayo
Her får du opskriften på hotdog med blæksprutte, syltet tomat, shiso, basilikum og ponzu-mayo.
Foto: Flemming Gernyx
Til 4 personer.
½ 8-armet blæksprutte
Salt
1 bakke mini rød shiso
8 basilikumblade
Kog blæksprutten (se boks nedenfor) skær armene af, når den har trukket kold i kogelagen. Skyl og slyng shiso. Skyl og aftør basilikum. Grill armene hårdt et par minutter lige inden servering. Drys med salt og anret i flækket brioche-pølsebrød sammen med ponzu-mayo, bagte, syltede tomatskiver, shiso og basilikum.
Pølsebrød:
½ dl mælk
15 g gær
300 g mel
7 g salt
3 store æg
200 g blødt smør
Æggeblomme til pensling
Begynd dagen før. Lun mælken og opløs gæren i den. Tilsæt mel, salt og æg, og rør brioche-dejen i 10 minutter på en god røremaskine, før smørret tilsættes. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse et lunt sted, og sæt den herefter på køl natten over. Med lidt mel rulles dejen ud i plade, der er ca. 2 cm tyk. Skær herefter ud i stykker a 10x3 cm, som forsigtigt lægges over på bagepapir på en bageplade, hvor de pensles med æggeblomme og hæver i 30 minutter et lunt sted. Bag pølsebrødene i ovnen ved 190 grader i 18 minutter.
Ponzu-mayo:
2 spsk. ponzu
3 spsk. kewpie
Udstyr:
sprøjtepose
Ponzu og kewpie røres sammen og fyldes på en sprøjtepose.
Tip:
Ponzu er en japansk citronlignende frugt, mens kewpie er japansk mayonnaise, der er lidt mere syrlig end den klassiske. Begge fås hos specialkøbmænd.
Bagte, syltede tomater:
2 store gule tomater
3 kviste timian
1 fed hvidløg
1 nip sukker
Salt
1 dl olivenolie
2 spsk. gammel sherryeddike
Skyl tomaterne og skær i skiver a 1 cm. Skyl, aftør og pluk timiankvistene. Pil og hak hvidløgsfeddet. Drys tomatskiverne med timian, hvidløg, sukker og salt. Bag i ovnen ved 100 grader i 3 timer. Marinér dem derefter kort i olie og eddike.
| Tilberedning af ottearmet blæksprutte Sæt en gryde over med ca. 10 l saltet vand. Skrub og vask blæksprutten grundigt. Vend vrangen ud på hovedet og dyp i kogende vand i 4 sekunder. Tag blæksprutten op igen, og lad den hvile i 30 sekunder. Gentag processen 3-4 gange, det hjælper med til at temperere blæksprutten, så den ikke får et varmechok, som ellers vil gøre den hård. Efter tempereringen skal blæksprutten simre i 1 time, hvorefter den skal trække i kogevandet, til det er kølet helt af, med mindre opskriften siger noget andet. Tjek evt. om sprutten er mør ved at stikke en tandstik ind det tykkeste sted – slipper tandstikken nemt, er sprutten mør. |
SE OGSÅ: Sådan renser du en 10-armet blæksprutte
SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med danske blæksprutter - uden dej og friture