Hvid chokolade-hindbærtærte

Få opskriften på hindbærtærte med hvid chokolade...

Hvid chokolade-hindbærtærte
Offentliggjort

Hvid chokolade-hindbærtærte

600 g friske hindbær

200 g hvid chokolade

150 g piskefløde

15 g glukose

3 g husblas

Vaniljeis

Skyl hindbærrene forsigtigt, lad dem tørre, og arrangér dem på en forbagt tærtebund. Chokolade, fløde, glukose og udblødt husblas smeltes over vandbad og afkøles let og hældes derpå forsigtigt over hindbærrene. Stil på køl indtil servering, dog mindst 1 time. Rør vaniljeis til en creme, og giv den til.

Mørdej:

500 g mel

200 g flormelis

250 g blødt smør

2 æg

2 æggeblommer

Udstyr til blindbagning: sølvpapir og ris, linser, salt el.lign.

Det hele kommes i en røremaskine og røres sammen, dog uden at dejen bliver æltet. Dejen skal stå på køl og være kold, når den rulles ud. Rul den ud, så den er ca. 3-4 mm tyk, og dæk en smurt tærteform med den.

Læg to lag sølvpapir henover den, kom ’blindbagefyld’ på, og sæt i ovnen ved 170 grader i ca. 25 minutter. Fjern alt, og lad tærtebunden bage videre i 20 minutter ved 150 grader.

__________

Opskriften er fra:

Restaurant Mest

Brandstrupsgade 11

9000 Aalborg

Tlf. 7022 9272

restaurantmest.dk »

__________

SE OGSÅ: 3 til den søde side

SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

TWITTER: Følg gastro på twitter

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook