”Hvis det er noget lort, det vi laver, så ville der ikke komme så mange tusinde for at spise hos os hvert år”

I en restaurantbranche, der er berygtet for røde tal på bundlinjen, har Anders Aagaard skabt et imperium, hvis navn vækker genklang i hele landet og årligt har op mod én million gæster. Vi taler med den danske restauratør om hans forhold til madanmelderne, om at lære Hr. og fru Danmark at gå på restaurant igen, og om hvorfor han endnu ikke har solgt Madklubben.

Offentliggjort

Hvordan tjener man penge på mad?

”Det er et ganske simpelt regnestykke. Man skal tjene flere penge, end man bruger.”

Hvorfor er der så så mange dårlige restauratører?

”At være restauratør er ikke en beskyttet titel, så enhver kan blive det. Der er mange tandlæger, jurister, arkitekter osv., der bliver restauratører. Men der er ikke særlig mange kokke, der åbner deres egen arkitektpraksis eller tandlægeklinik, for det kan de ikke finde ud af. Jeg oplever, at der er mange, som går til jobbet som restauratør med en vis arrogance: ’Køb et fadølsanlæg, sørg for, at der er noget hyggeligt mad, hav friske blomster. Hvor svært kan det være?’