I Italien er restauranterne begyndt at gøre at oprør

I Italien er restauranterne begyndt at gøre at oprør

Italien blev sidste år ramt først og hårdere end noget land i Europa af coronaen. Dette til trods stod man det igennem og håbede og troede på bedre tider. Nu er håbet imidlertid ved at være tyndslidt, ikke mindst på grund af manglende og utilstrækkelig hjælp fra staten. Hist og her spirer oprøret, flere restauratører trodser restriktionerne og genåbner – ikke af mistro til situationens alvor, men som en desperat handling for at råbe myndighederne op.

Offentliggjort

Først, i begyndelsen af 2020, var der angsten for corona-smitte og sygdom. Dengang hed italienernes foretrukne hashtag på de sociale medier #iorestoacasa (jeg bliver hjemme). Så kom forhåbningerne om, at det hele – måske – ville få en lykkelig afslutning, og hashtagget skiftede til #andràtuttobene (det hele skal nok gå).

Siden er der gået adskillige måneder, og nu hvor Italien har rundet bøjen for årsdagen for det første virustilfælde, der blev konstateret den 20. februar 2020, er hashtagget endnu en gang blevet udskiftet. Denne gang hedder det #ioapro (jeg åbner) og blev i januar 2021 lanceret af restaurationsbranchen.