I København findes der et særligt sted, hvor du kan købe olivenolie i verdensklasse
Livet er for kort til dårlig olivenolie.
Foto: PR
Du kender det helt sikkert selv: Man sidder der og har revet et lille stykke brød af, det vædes i en meget gul olivenolie, inden det rammer munden, hvor en harsk og bitter smag spreder sig som en steppebrand og efterlader ganen med en fedtet hinde. Nej tak. Dårlige olivenolier er der nok af derude. Derfor kan det være en sand åbenbaring, hvis man først prøver den ægte vare.
Sådan var det også for Michael Roloff, der står bag Psyche Organic med vennen Theophilos Constantinou. På en forretningsrejse til København en måned før coronapandemien brød ud, mødtes Constantinou med Roloff for at diskutere livet.
Roloff var på dette tidspunkt i gang med at købe olivenolie fra et dansk firma, der importerer olie fra Spanien. Olien var middelmådig, mente Constantinou. Han anbefalede Roloff at prøve ren, græsk olivenolie i stedet. En aha-oplevelse indfandt sig, og i 2021 kunne de gøre deres fælles kærlighed til vellavet, græsk olivenolie til en levevej, da de startede Pscyhe Organic.
Olien laves på olivensorten Koroneiki og er en såkaldt ensortsolie, der produceres gennem en biodynamisk og organisk dyrkning af jorden, hvilket betyder, at der ikke bruges herbicider under dyrkningsprocessen – kun naturlige materialer. Resultat: en dyb grøngul farve, der ikke efterlader nogen tvivl om, at olien er ufortyndet. Smagsmæssigt balancerer den i sin friskhed, så den fremstår livlig uden at vælte munden i en strid peber- eller chilirus, som kan kendetegne andre kvalitetsolier.