Skyl jordbærrene, og lad dem tørre godt. Nip dem derpå, og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Opblød husblassen i koldt vand, og rør den i rabarberlagen. Når lagen har sat sig, brydes den og fordeles over jordbærrene. Anret med friske hyldeblomster og bøgeblade og karamelflager, og giv en flødeis til med sprødt havredrys og bøgesirup.
150 g sukker
50 g smør
Citronsaft
Annonse
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt smør, og lad det blive flot gyldent. Smag til med citronsaft. Hæld karamellen ud på bagepapir i et meget tyndt lag, lad køle af, og bryd pladen i mindre flager.
100 g sukker
1 l fløde
1 spsk. glukose
Udstyr: Ismaskine
Smelt sukker, fløde og glukose sammen og kør på ismaskine.
4 spsk. havregryn
Annonse
Kom havren i samme gryde, som karamellen er lavet i, tilsæt lidt sukker og vend godt sammen, til alt er sprødt.
Bøgeblade
100 g sukker
Vand
Skyl bøgebladene. Smelt sukkeret med lidt vand og køl ned. Hæld lagen over bøgebladene, og lad dem trække 2 døgn. Sigt siruppen fra.
__________
2 store rabarberstængler
Vand
Sukker
Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker, der koges op med lidt vand og sukker. Køl ned og sigt.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.