Opskrift:

Jordskoksuppe med jomfruhummer og jordskokchips

Gastros chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen, giver her sin opskrift på en forret, der nemt kan laves dagen før. Gør blot jomfruhummerne klar, nogle timer før gæsterne kommer. Det er kostbar tid sparet.

Jordskoksuppe med jomfruhummer og jordskokchips
Offentliggjort

Jordskoksuppe

  • 500 g jordskokker
  • ½ l kyllingefond
  • Piskefløde
  • Smør
  • Limesaft
  • Salt
  • Peber
  • 2 jordskokker
  • Smagsneutral olie
  • Fint salt
  • 4 jomfruhummere
  • Smagsneutral olie
  • Udstyr: 4 kødnåle

Jordskoksuppe

  1. Skræl og skyl jordskokkerne, og kog dem møre i kyllingefond. Lad fond og jordskokker afkøle.
  2. Den afkølede fond inkl. de møre jordskokker blendes og monteres med en sjat piskefløde og en klat smør. Smag til med lidt limesaft samt salt og peber; suppen skal have en nøddeagtig smag, afrundet med smørsmagen og så et strejf af lime til at tage toppen af fedmen.
  3. Anret lynstegte jomfruhummere på tallerkener og ’tagdæk’ dem med jordskokchips.
  4. Ved bordet hældes varm jordskoksuppe ved til ’midt på livet’ på jomfruhummeren.  

Jordskokchips

  1. Skræl og skyl og snit jordskokkerne i bibelbladstynde skiver på et mandolinjern eller med en trøffelhøvl.
  2. Læg skiverne i koldt vand, og stil dem på køl i nogle timer, så de bliver sprøde og spændstige.
  3. Dup skiverne tørre med et viskestykke, så ikke vandet får fritureolien til at bruse op.
  4. Varm olien op til 170-180 grader, og steg jordskokskiverne gyldne ad et par omgange.
  5. Tag op og lad dryppe af på en avis.
  6. Drys med fint salt.

Lynstegte jomfruhummere

  1. Frigør jomfruhummerhalerne fra skallerne, sørg for at få den sorte tarmstreng med. I reglen følger den med skallen, men hvis ikke, så brug evt. en pincet til at fjerne den med.
  2. Læg halerne på køl, til de skal tilberedes lige før servering.
  3. Jomfruhummerhalerne spiddes på langs med en kødnål og lynsteges i få sekunder på en glohed pande i lidt olie. De skal kun lige have lidt stegeskorpe på hver side – kødnålen sikrer, at jomfruhummeren ikke krummer sammen på panden.
  4. Fjern kødnålen før servering.