Kålmos med rosmarinkaramelliserede pærer

Pærerne skal steges ved hård varme, så de bliver godt karameliserede. Klarer du det, har du en fantastisk simpel og delikat forret af en af vinterens mest oversete grøntsager: kål.

Kålmos med rosmarinkaramelliserede pærer
Offentliggjort

Kålmos med rosmarinkaramelliserede pærer

350 g renset spidskål el. hvidkål

150 skrællet pastinak

150 g skrællede melede kartofler

4-5 dl vand

25 g koldt smør

1 øko-citron

Groft havsalt

Skær spidskål, pastinak og kartofler i mellemstore tern. Hæld vand på, og krydr

generøst med salt. Læg låg på, og bring i kog. Kog, indtil alt vandet er væk, og det hele samler sig. Det tager ca. 15-20 minutter. Fjern evt. låget i de sidste 5 minutter. Sluk for varmen, og rør mosen sammen med smør og citronskal. Servér mosen med rosmarinstegte pærer til.

Rosmarinstegte pærer:

300 g modne pærer

Koldpresset olivenolie

– lidt til stegning

1 tsk. lyst rørsukker

3-4 stilke rosmarin

Halvér pærerne, fjern kernehusene, og skær pærerne i tynde skiver (med skræl på). Varm en stor pande op, som har plads til alle pærerne, så de ikke ligger oven på hinanden. Hæld lidt olivenolie på. Kom pærestykkerne, lyst rørsukker og rosmarin på panden. Steg dem på begge sider ved høj varme, indtil de karamelliserer, kanterne bliver mørkebrune, og der dufter heftigt af karamel.

KLIK HER OG SE OPSKRIFTEN PÅ ÆBLEKARTOFFELMOS MED PEBEROD & CHORIZO