Karrysild eller dressing med sild? Vi har testet alle karrysild på markedet

Frokostbordsklassikeren karrysild kommer i mange udgaver, og det kan være svært at gennemskue, om prisen altid er en sikker kvalitetsmarkør. Og så kan man spørge sig selv, om silden overhovedet spiller hovedrollen?

Karrysild eller dressing med sild? Vi har testet alle karrysild på markedet
Offentliggjort

Glyngøre Karrybidder

Ret så ’indsovset’ i karrydressing, men vinder ved, at dressingen/karrysalaten er fin i sin krydring og med sin smag af spidskommen, bukkehornsfrø og koriander. Det er godt, at dressingen faktisk er god, når der er så rigeligt af den! Selve fisken er fin i biddet, ikke for sur, selvom den er hurtigmodnet.

450 g (sildeindhold 48 %)

32,95 kr. (kilopris 73,25 kr.)

Gilleleje Sild

Dressingen er for meget i retning af sød fransk sennep, og har man først fået tanken, så kan man ikke smage andet. Sildebidderne er ret store og lidt smattede i det, og i sig selv er de ret ’fisket’ i smagen, i den udstrækning silden overhovedet får lov til at smage gennem sennepssmagen. Ikke så rart et produkt, slet den relativt høje kilopris taget i betragtning. Hurtigmodnet.

350 g (sildeindhold 50 %)

40 kr. (kilopris 114,25 kr.)

Bådsmand Karry Sild

Temmelig neutral karrydressing, men der er til gengæld rigeligt af den. Silden er ret syrlig og med meget lidt bid i – man kan faktisk mose den med tungen. Ikke så ringe som den lave pris kunne antyde, men heller ikke nogen stor fornøjelse. Hurtigmodnet.

550 g (sildeindhold 42 %)

19,95 kr. (kilopris 36,25 kr.)

Vores sild Karry Bidder

Meget fyldig og fed karrydressing – på den ufede måde! Silden er sursød til den søde side og på kanten af det karakterforladte. Helhedsoplevelsen er, at det er noget indsovset halløj med en bismag af fisk. Hurtigmodnet.

240 g (sildeindhold 45 %)

14,95 kr. (kilopris 62,25 kr.)

Om testen

Der er udelukkende testet hel- og halvkonservesprodukter, og produkter, der er tilgængelige for alle, uanset hvor i landet man bor, dog med undtagelse af Irmas karrysild, idet Irma jo ikke er landsdækkende.

Mange fiskehandlere og delikatesseforretninger tilbyder hjemmelavede karrysild, men disse typer er ikke medtaget i testen.

På de testede produkter er mængden af sild typisk angivet som ’drænet vægt’. Denne er for tydelighedens skyld i testen omregnet til procent.

Gestus Karry Sild i bidder

En næsten moset sild svømmende i fed karrydressing, der sådan set smager ok, men som har konsistensen mod sig. Men selve fisken er ikke rar. Hurtigmodnet.

255 g (sildeindhold 49 %)

16,95 kr. (kilopris 66,50 kr.)

Løgismose gammeldags modnede karrymarinerede sild

De dejlige fede, faste sild er i karrylage, ikke en karrysalat, og de så ubetinget testens bedste produkt. Sildene smager dejligt igennem med en dyb, intens smag og perfekt balance mellem sødt og syrligt, og så er karrylagen perfekt – bukkehorn og korianderfrø giver virkelig karakter og kant. Et virkelig godt produkt til en meget fornuftig pris.

400 g (sildeindhold 48 %)

29,95 kr. (kilopris 75 kr.)

Lykkeberg karrysild

Gammeldags modnede sild, stykkerne er smooth uden at være til den mosede side, stadig med bid, og karrydressingen med timian og æble er fin. Tilført lidt frisk æble og evt. æg, så er det et glimrende alternativ til at gøre hele arbejdet selv. Absolut blandt de bedste.

350 g (sildeindhold 60 %)

24,95 kr. (kilopris 71,25 kr.)

Skagen Sild Karrysild i bidder

Ret store og meget syrlige bidder i en fed, men overraskende neutralsmagende karrydressing. Selve fisken er pivsur og med en fisket eftersmag. Ikke nogen fornøjelse.

550 g (sildeindhold 40 %)

24,95 kr. (kilopris 45,25 kr.)

Ruths hjemmelavede karrysild

Gammeldagsmodnede og et produkt, der hos nogen næsten har kultstatus, men jeg er ikke den helt store fan! De ligger i en dejlig krydderlage, men de hele små fileter virker ’fladtrykte’ og er seje i det; skal nærmest trækkes fra hinanden. Smagen er meget fin, men jeg har altid (har prøvet dem mange gange) syntes, at konsistensen er et problem, og at oplevelsen ikke er den høje pris værd: Testens suverænt dyreste! Jeg spekulerer på, om logistikken omkring produktionen etc. spiller en større rolle for prisen end selve produktets beskaffenhed?

450 g (sildeindhold 56 %)

140 kr. (kilopris 311 kr.)

Irmas Karrysild

Meget faste i kødet, faktisk en smule seje på en ’kødagtig’ måde og fisket. Dressingen til den noget søde og fade side. De er gammeldagsmodnede og til den dyre side, men det er ikke noget vellykket produkt.

375 g (sildeindhold 44 %)

31 kr. (kilopris: 82,50 kr.)

Konklusion

Det mest iøjnefaldende ved testen var, hvor markant vinderen skilte sig ud – hvor meget bedre Løgismoses Karrysild gjorde sig i forhold til konkurrenterne. Testen viste, at kvalitet koster, men at det dyreste ikke nødvendigvis er det allerbedste. Et par af de billigste produkter går an, men kigger man på kiloprisen og den drænede vægt, så er produkterne ikke altid så billige, som de umiddelbart fremstår.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk og Test