Kartoffel-grillspyd med 'sommersalat'
Få opskriften på kartoffel-grillspyd med lækker lun 'sommersalat' her...
Kartoffel-grillspyd med lun 'sommersalat'
1 ½ kg nye danske kartofler
2 spsk. olivenolie
Havsalt
Udstyr: 15-20 træspyd
Skrub kartoflerne rene for jord i koldt vand. Kog dem i vand med salt i 8-10 minutter ved svag varme. Lad dem stå i det varme vand, til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og koldt vand på, så kogningen stopper.
Sæt 4-6 kartofler på hvert spyd, dryp med lidt olie og havsalt. Grill kartoflerne på en varm gril, så de får lidt farve og sprød skal.
Tag kartoflerne af, læg dem på et fad, og kom en lun ’sommersalat’ over.
’Sommersalat’:
½ agurk
10 radiser
1 skalotteløg
2 spsk. mascarpone
3 spsk. rygeost
½ dl piskefløde
½ citron, usprøjtet
½ bdt. kørvel
Havsalt
Peber
Skræl agurken. Flæk den, skrab kernerne ud, og skær den i små tern. Rens radiserne, skær top og bund af, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, og skær det i helt tynde skiver.
Kom mascarpone, rygeost og fløde op i en gryde, og varm det stille og roligt op under piskning til en glat creme. Krydr med fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Drys agurk, radiser og løg ud over de varme kartoffelspyd, og kom den lune creme henover. Skyl kørvelen, lad den dryppe godt af, hak den og drys den over.
Tip: Kartoflerne kan koges og sættes på spyd dagen inden, så de bare lige skal på grillen før servering. Læg ellers træspyddene i vand lidt i forvejen; så brænder de ikke, når de kommer på grillen.
__________
TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »
SE OGSÅ: 6 retter der smager af Provence
SE OGSÅ: 6 opskrifter med restemad