Klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike

Klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike
Offentliggjort

Til 4 personer

1 kg kalveskank

1/4 selleri

1 persillerod

1 stor gulerod

½ dl æbleeddike

3 l vand

1 spsk. havsalt

1 håndfuld persille

2 forårsløg

Peber

Kog skanken i eddike, vand og salt med de skrællede suppeurter, der er skåret i mundrette stykker. Tag grøntsagerne op, når de er møre og stadig har bid, men kog skanken videre, til den er mør. Tag den op, og skær den ud i mundrette stykker.

Sigt suppen, varm den godt igennem, og kom grøntsager og kød tilbage i den varme suppe. Smag til med salt og peber.

Rens persille og forårsløg, finthak sidstnævnte, og anret suppen med begge dele.

Tip: Spis et groft brød, ris, grønne linser el.lign. til suppen. Æbleeddiken kan erstattes af anden lignende eddiketype.