Klassisk tarte au chocolat

Det vil absolut ikke være ved siden af at nyde et glas portvin til chokoladetærten her.

Klassisk tarte au chocolat
Offentliggjort

Tarte au chocolat

100 g mandler

100 g smør

100 g sukker

2 æg

1 spsk./20 g mel

Chokolade – en mørk type af god kvalitet – til pynt

Mandler – til pynt



Smut mandlerne, og hak dem fint.



Bland det bløde smør med sukker i en skål, og tilsæt de finthakkede mandler og derpå æggene.

Pisk det hele sammen, og tilsæt mel til sidst.



Hæld mandelmassen ud i en tærteform beklædt med tærtedej (se opskrift herunder), og bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.



Når tærten er færdigbagt, fordeles en ganache (opskrift herunder) henover med en kniv eller en dejskraber. Så sættes tærten i køleskabet i minimum 2 timer og dekoreres til slut med hakket chokolade og ristede, grofthakkede mandler inden servering.



200 g mel

80 g flormelis

80 g usaltet smør

1 æg



Rør mel, flormelis og smør skåret i små tern. Ælt, indtil massen er homogen, og rør herefter ægget i.



Lad dejen hvile i 1 time.



Rul den ud, og beklæd en tærteform med den. Stik huller i bunden med en gaffel.



12 cl fløde

1 spsk. honning

100 g chokolade 70%

30 g usaltet smør



Kog fløde med honning, og hæld blandingen over den revne chokolade. Pisk massen sammen, og tilsæt smørret i små tern. Pisk til chokolademassen er jævn.