Klassisk tarte au chocolat

Det vil absolut ikke være ved siden af at nyde et glas portvin til chokoladetærten her.

Klassisk tarte au chocolat
Offentliggjort

Tarte au chocolat

100 g mandler
100 g smør
100 g sukker
2 æg
1 spsk./20 g mel
Chokolade – en mørk type af god kvalitet – til pynt
Mandler – til pynt

Smut mandlerne, og hak dem fint.

Bland det bløde smør med sukker i en skål, og tilsæt de finthakkede mandler og derpå æggene.
Pisk det hele sammen, og tilsæt mel til sidst.

Hæld mandelmassen ud i en tærteform beklædt med tærtedej (se opskrift herunder), og bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Når tærten er færdigbagt, fordeles en ganache (opskrift herunder) henover med en kniv eller en dejskraber. Så sættes tærten i køleskabet i minimum 2 timer og dekoreres til slut med hakket chokolade og ristede, grofthakkede mandler inden servering.

Tærtedej:
200 g mel
80 g flormelis
80 g usaltet smør
1 æg

Rør mel, flormelis og smør skåret i små tern. Ælt, indtil massen er homogen, og rør herefter ægget i.

Lad dejen hvile i 1 time.

Rul den ud, og beklæd en tærteform med den. Stik huller i bunden med en gaffel.

Ganache:
12 cl fløde
1 spsk. honning
100 g chokolade 70%
30 g usaltet smør

Kog fløde med honning, og hæld blandingen over den revne chokolade. Pisk massen sammen, og tilsæt smørret i små tern. Pisk til chokolademassen er jævn.



Få også opskriften på Adam Prices marokkanske appelsinkage.