Kristian blev katapulteret ind på den gastronomiske stjernehimmel: ”Allerede på åbningsdagen havde vi besøg af en michelininspektør”

Kristian blev katapulteret ind på den gastronomiske stjernehimmel: ”Allerede på åbningsdagen havde vi besøg af en michelininspektør”

Blot to måneder efter deres åbning modtog Koan to michelinstjerner. Med sit køkken funderet i nysgerrigheden for sine koreanske rødder har Kristian Baumann bragt noget nyt til København. Han håber, at netop nysgerrighed er noget, han kan plante i sine gæster.

Offentliggjort

DET ER ONSDAG sidst på formiddagen på Koan på Langeliniekaj i København.

Personalet er ved at være færdig med morgenmaden, som skal sikre, at der er energi til den store indsats, der skal lægges for at leve op til de høje forventninger, som aftenens gæster har til et måltid. Et måltid, de både har skullet være hurtige for at reservere og spare et solidt beløb op til for at kunne afregne, når aftenen er omme.

Presset er nemlig ikke blevet mindre på Restaurant Koan, som er blevet en af Københavns mest eftertragtede gourmetspisesteder, efter at restauranten den 12. juni i fjor – to måneder efter åbningen – modtog to michelinstjerner; en hidtil uset bedrift i dansk sammenhæng.

Selv husker undertegnede den forbløffelse og forargelse, der strømmede igennem mig på restaurantens vegne, da Michelin havde annonceret alle nye restauranter med én stjerne – uden at Koan blev nævnt. Hvordan kunne det ske for restauranten, der syntes at have alle forudsætninger for at få en stjerne?