Han er manden bag en af verdens mest hypede restauranter, og hans yndlingsspisested i Milano serverer kun indmad

Han er manden bag en af verdens mest hypede restauranter, og hans yndlingsspisested i Milano serverer kun indmad

Poul Andrias Ziska laver mad fra fjeldene, bølgerne, vinden, kulden og verdens ende. Men for den færøske kok var hjemstavnen Thorshavn ikke langt nok væk fra alting, så i 2021 rykkede Ziska sin restaurant, Koks, til Grønland og fik to Michelin-stjerner med det samme. Vi har talt med kokken fra det ægte nord om rå hvalhud, hans foretrukne spiseby og den bedste restaurant, ingen kender.

Offentliggjort

Hvad er det bedste råd, du har fået?

”At prøve ikke at lade sig påvirke af ting, man ikke selv kan påvirke. Det gør, at man nemmere kan forholde sig roligt i det kaos, vi nogle gange befinder os i som kokke. Det hjalp for eksempel, da vi rykkede Restaurant Koks til Grønland.”

Og hvorfor gjorde I det?

”Vi har arbejdet på en ny lokation til Koks på Færøerne i noget tid, men den er først færdig i 2025. Der, hvor Koks lå før, har hele tiden været midlertidig, og det var aldrig meningen, at vi skulle blive der så længe, som vi har gjort. Vi stod altså i en situation, hvor vi ikke vidste, om vi skulle lave endnu en midlertidig løsning på Færøerne eller prøve noget helt andet. Vi syntes allesammen, at det var en god mulighed for at prøve noget nyt.”