Mangia
Skal der noget andet end den klassiske fisk-kød-chokoladekage-menu på bordet til nytårsaften, så kan du med fordel rette blikket mod den italienske Vesterbro-restaurant Mangia.
I år tilbyder de en velsammensat menu bestående af antipasti (kammusling med oregano chili og parmesan samt fiskeragout med jomfruhummer, blåmusling og blæksprutte), pasta (her kan du vælge imellem ravioli med spinat og ricotta i smør og salvie eller agnolotti del Plin med fyld af kylling og parmesan, reduceret i ostefond), dernæst en kødret (roastbeef af lam med sauce, belugalinser og lyserød salat vendt i myntevinaigrette) og til dessert en klassisk tiramisu eller citron-pannacotta med bær.
Er du mere til en vegetarisk eller pescetarisk menu, kan de også levere det, og derudover tilbyder de en række tilvalg som snacks, ost, charcuterie og børnepasta.
Pris fra 495 kroner per person. Se mere her.
Gourmandiet
Den ikoniske slagter- og delikatessebutikken Gourmandiet, der er kendt for at have solgt ud af gode ting til folket på Østerbro, er netop genåbnet, og skal nytårsmenuen være helt klassisk, er dette et godt sted at kigge hen. De tilbyder i år en tre-retters menu bestående af en klassisk hummerbisque med cognac, en tournedos med pommes Anna og kalveglace samt en frisk salat, og til dessert står den på en isdessert fra Østerberg Is.
Skal I også have snacks til dronningens nytårstale, kan en pakke med blinis med stenbiderrogn, croutoner med landpaté, laksetatar og San Daniele-skinke med burrata tilvælges.
Priser fra 479 kroner per person. Se mere her.
Mirabelle
Du kan også få mad fra det populære bageri og spisested Mirabelle på bordet nytårsaften. De har sammensat en italienskinspireret menu af carpaccio af saltet torsk, burrata med svampe og sort trøffel, fettuccine med hummer og fennikelsmørsovs, økologisk okse, confit af græskar og marv, salat med kål og bergamotte samt en mousse med passionsfrugt og pistacie.
Skal det hellere være helt grønt, tilbyder de også en vegetarisk udgave af menuen. Desuden kan man tilvælge deres gode surdejsbrød, den ikoniske tatar fra hedengangne Manfreds, charcuteri fra Bæst samt en række forskellige vine.
Priser fra 545 kroner per person. Se mere her.
Meyers
Det kommer ikke som en overraskelse, at Meyers igen i år tilbyder en solid nytårsmenu til de sultne københavnere. Retningen her er også ganske klassisk med en skaldyrsbique med saltede kammuslinger og porcheret hummer til forret, dansk, økologisk oksemørbrad med kartoffelpuré og sprøde rodfrugter til hovedret, samt en nytårskage i fire lag med luftige mousser af chokolade, hasselnød, vanilje og solbær til afslutning.
Vil man tilføje en ekstra ret ind inden forretten, tilbyder de også kaviar med boghvedeblinis, skalotteløg og økologisk creme fraiche.
Er du på udkig efter en vegetarmenu, kan de også levere det, og til dem, der skal tidligt i seng, kan man også få børnemenu bestående af en Jagger-burger samt en regnbuemoussekage.
Priser fra 395 kroner per person. Se mere her.
Sticks’n’Sushi
Hvis det skal være nemt, enkelt og med god plads til de våde varer, kan du runde året af med sushi på bordet. Sticks’n’Sushi er ikke overraskende på pletten med en nytårsmenu. Her får du blandt andet en hummerbisque, en række japanske småretter samt en matcha-madeleine og en yuzu-cheesecake til dessert.
I nytårssættet har de inkluderet en temaki-sæt, så du selv kan lave rullerne ved bordet, mens du spiser. Og bare rolig: Med menuen følger en guide, som beskriver, hvordan det hele tilberedes og anrettes.
Pris fra 1.199 kroner for to personer. Se mere her.
Madklubben
Leder du efter en nytårsmenu i den lidt mere budgetvenlige ende, så kan du med fordel gå efter Madklubbens menu, der ligger i den helt traditionelle boldgade.
Til forret får du en hummersuppe med kogt jomfruhummer, jordskokker og citron, hovedretten består af stegt oksemørbrad med pommes Meier, confiterede svampe, persillepuré og rødvinssauce, mens desserten står på karamelliseret chokoladebund med hvid chokolademousse, en chokoladekugle, hindbærsauce og gulddrys.
Skal der klemmes en mellemret ind, kan du tilvælge deres vol-au-vent med ragout af kammusling, krebs og krabbe, syltede rødløg, glaskål og champagnecreme.
Er nogle af gæsterne kun til fisk eller vegetarer, findes der også en variation af menuen til dem.
Pris fra 360 kroner per person. Se mere her.