Glem alt om din orangevin, IPA og gærede cider. Nu skal du drikke koreansk risvin

Glem alt om din orangevin, IPA og gærede cider. Nu skal du drikke koreansk risvin

Som restaurantgæster er vi efterhånden blevet vant til at kunne finde den japanske sake på kortet, men står det til Emilie Yung er det tid til, at den koreanske risvin også gør sit indtog på den danske gastroscene. Sidste år grundlagde hun Yunguna Brewery, som brygger koreansk risvin efter den traditionelle metode.

Offentliggjort

Du kender helt sikkert sake. Men kender du også takju, yakju og makgeolli?

Hvis ikke, er du stadig lovligt undskyldt.

Men står det til 26-årige Emilie Yung, så skal du og resten af det gastronomiske Danmark snart lære den koreanske risvin at kende.

Sidste år grundlagde hun bryggeriet Yunguna Brewery i Nordhavn, hvor hun brygger koreansk risvin efter traditionel metode. Som restaurantgæster er vi efterhånden ved at være bekendt med sake, men koreansk risvin ser man endnu kun sjældent herhjemme.