Skær laksebugstykket af skindet, og trim det, så der kun er rent kød tilbage. Frys laksekødet i 2 døgn for at dræbe evt. parasitter. Lad laksebugen trække i malurtsnaps i ca. 20 minutter, før den duppes tør og skæres i tynde skiver. Skyl og afdryp rucola og bronzefennikel. Anret laksen med persille-kartoffelpulver og friskost og pynt med lidt rucola samt bronzefennikel.
1 stort bdt. bredbladet persille
5 kartofler
1 l vand
Annonse
10 g salt
Vask og pluk persillen – tør persillebladene i mikroovnen ved at give dem små intervaller på maks. 30 sekunder, til de er knastørre. Vask og skær så 1 mm tynde skiver af kartoflerne med skræl. Kog vand og salt op, og hæld kartoffelskiverne i, når gryden er trukket væk fra varmen. Hæld vandet fra og lad kartoffelskiverne dryppe af, og fritér dem gyldne i 140 grader varm olie. Blend de færdige kartoffelchips i foodprocessoren sammen med den tørre persille.
Tip: Laksebugstykket bør være fra en økologisk opdrættet laks, og så er det lidt noget pjat, siger Rasmus Leck Fischer, at nedfryse fisken for at komme evt. parasitter til livs, for der er meget sjældent parasitter i øko-opdrættet fisk. Kartoflen kunne være Binje. Flødefriskost kunne være Kirks. Bronzefennikel er en krydderurt a la dild, som er rigtig god til fisk.
__________
Fra juni til august kan man finde strandmalurt vildt i Danmark – pluk 1 håndfuld bløde topskud, og lad dem trække 24 timer i 1 flaske klar Brøndumsnaps. Filtrér snapsen, og gem den væk i nogle måneder, så smagen kan runde godt af.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.