Sådan laver du lammekølle på bål

Kok Nicolai Tramm klæder dig på til påskefrokosten, og går uden for og tænder op under en lækker bålstegt lammekølle med brandvarme porrer.

Lammekølle med hummus og brændte porrer
Offentliggjort

4 til 6 personer

Total:9 timer

Ingredienser

Lammekølle

  • 1 lammekølle
  • 2 hele hvidløg
  • 1 bdt timian
  • 1 dl olivenolie

Hummus

  • 200 g kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • Saft fra en citron
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk stødt spids-kommen
  • Salt

Chiliolie

  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 dl. olivenolie
  • Salt

Brændte porrer

  • 3 porrer
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  1. Lav en timian/hvidløgsolie ved at rive alle feddene fra de to hele hvidløg fint, pluk bladene fra timianen og læg sammen med det revne hvidløg. Hæld 1 dl. olie på og lad det trække indtil du skal bruge det. Lammekøllen kan bindes stramt med kødsnor, det kan være en fordel, da kødet bliver meget mørt og let falder fra benet, så er det rart at have samling på det. Har du ikke noget kødsnor, så bare drop det.
  2. Marinér lammekøllen i timian/hvidløgsolien i et par timer. Sæt din ovn på ’stille ovn’ altså uden varmluft, men kun med over- og undervarme på 100 grader. Læg lammet på en bageplade og bag det i 8 timer.
  3. Umiddelbart inden servering tages lammet ud og grilles hårdt, så det får stegeskorpe, dette kan du gøre over bål, på din grill, eller med ovnens grillfunktion-metode. Det er ikke så afgørende, det vigtigste er, at din lammekølle får godt med farve.

Sådan gør du

  1. Udblød kikærter i ti timer i koldt vand og kog dem efterfølgende møre i rent vand.
  2. Blend kikærter med hvidløg, citronsaft, spidskommen og olivenolie, smag til med salt.

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt.

Sådan gør du

  1. Brænd porrene helt sorte i ovn, på grill eller på bål.
  2. Når porrerne er helt sorte, skrælles det sorte af, og de skæres i strimler.
  3. Smag til med olivenolie og salt.