Lammekrone med langtidsbagte tomater og rosenkålspuré

Påske er lige om hjørnet og hvad er bedre end lam på bordet i skøn forening med lækre grøntsager. Her få du en fantastisk (og nem) opskrift på lammekrone med langtidsbagte tomater og rosenkålspuré.

Lammekrone med langtidsbagte tomater og rosenkålspuré
Offentliggjort

Lammekrone:

3-3 ½ kg lammekrone

Olie

Salt

Peber

2 øko-citroner

Hvidløg

Frisk rosmarin

Vend kødet med olie, salt, peber, citronsaft og -skal, pillet, hakket hvidløg og plukket rosmarin – lad det stå og hygge sig i 3-4 timer. Brun kødet på en grillpande. Giv det derpå 200 grader i ovnen i ca. 30 minutter. Tag det ud, og lad det hvile 15-20 minutter, inden det serveres.

Langtidsbagte tomater:

60-80 cherrytomater

på stilk

Olivenolie

Balsamicoeddike

Salt

Peber

Sukker

Frisk timian

Skyl tomaterne, og læg dem på bagepapir i en bradepande. Stænk med olie, balsamico, salt, peber og lidt sukker. Læg en del timiankviste henover, og bag det hele i ovnen ved 90 grader i 6-7 timer.

Rosenkålspuré– efter opskrift af Claus Meyer:

700 g rosenkål

50 g smør

Salt

Peber

1 spsk. honning

½ spsk. æbleeddike

Pynt:

1 skalotteløg

Bredbladet persille

1 håndfuld af de pæne blade fra rosenkålen

Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden, og fjern yderbladene, indtil de ikke slipper af sig selv. Gem de pæne yderblade til pynt, smid de grimme ud. Bring en gryde med vand og salt i kog. Skær rosenkålene i kvarter, og blanchér i ca. 2 minutter, til de er møre, men ikke overkogte. Kom rosenkålene direkte over i en foodprocessor, og kør til en puré med alle øvrige ingredienser. Inden servering drysses skiver af skalotteløg og renset grofthakket persille udover. Og endelig de pæne rosenkålsblade. Og til slut hældes en marinade over den færdige puré.

Marinade:

2 spsk. rapsolie

1 spsk. æbleeddike

honning

1 tsk. sennep

Salt

Peber

Rør alle ingredienser sammen.

Tip:

Hvis rosenkål koger for længe, får de en ret bitter smag og kommer til at lugte (og smage) fimset.

SE OGSÅ: Påskelam på 5 forskellige måder

SE OGSÅ: Få inspiration til en lækker påskebrunch