Let og skummende suppe på persillerødder
LET OG SKUMMENDE SUPPE PÅ PERSILLERØDDER, PERSILLE OG ESTRAGON, SERVERET MED KARTOFFELCROUTONER MED PERSILLESALT OG GYLDNE HVIDLØG
Foto: Anders Hviid
1 kylling af tophæderlig kvalitet
1 stor gulerod
1 stort løg
Ingefær – ’tommelfingerstor’
Persille- og estragonstilke
Persillerodsskræller
300 g persillerødder
1 citron – saften heraf
1 dl cremefraiche 38 %
Havsalt
Peber
Rens og skyl kyllingen, læg den i en gryde og dæk den med koldt vand.
Skær gulerod, løg og ingefær i skiver, og tilsæt dem sammen med stilkene fra persillen og
stragonen og skrællerne fra de rensede persillerødder.
Kog det hele ganske sagte 1 times tid. Si suppen og undgå evt. bundfald.
(Gem kyllingen og evt. også urterne til en anden god gang middagsmad, eller spis kyllingen
som supplement til suppen).
Skær persillerødderne i skiver og kom dem i suppen, der reduceres til ca. 8 dl.
Tilsæt citronsaft og cremefraiche og blend det hele.
Smag til med salt og groftknust peber.