Sådan laver du lynstegt oksehjerte-tomat med friteret salvie, urter og fennikel-blanquette

Det er nemmere, end det ser ud.

Sådan laver du lynstegt oksehjerte-tomat med friteret salvie, urter og fennikel-blanquette
Offentliggjort

Lynstegt oksehjerte-tomat

  • 2 store oksehjertetomater
  • Salt
  • Sukker
  • Olivenolie
  • Sherryeddike
  • Smagsneutral olie 
  • 24 salvieblade 
  • 24 blade anis-isop 
  • 32 bronzefennikelblomster
  • 4 tsk. ramsløgskapers
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. sherry-eddike
  • 1 spsk. cremefraiche 38 %
  • Salt 
  • 250 g kogende smør 
  • 1 tsk. ristet stødt fennikelfrø
  • 2 spsk. tomatsaft (se tilberedning af tomaterne)        

Lynstegt oksehjerte-tomat

  1. Skyl og aftør tomaterne. Skær 4 store og 4 lidt mindre skiver af dem, steg tomatskiverne på en voldsomt varm grillpande ultrakort. 
  2. Marinér tomaterne med lidt salt, lidt sukker, lidt olaivenolie og lidt sherry-
  3. eddike. Gem lidt af saften, som tomaterne smider, til saucen. 
  4. Varm olien op til 160 grader, og fritér salviebladene i den, nogle stykker ad gangen, og læg derefter på fedtsugende underlag.  
  5. Anret tomaterne lune med anisisop og bronzefennikelblomster, friteret salvie og ramsløgskapers og giv en fennikel-blanquette til. 

Fennikel-blanquette 

  1. I en høj tynd metalbeholder, evt. et litermål, stavblendes æggeblommer, dijonsennep, sherryeddike og cremefraiche med lidt salt. 
  2. Lad blandingen stå, imens smørret koges op med ristet stødt fennikelfrø. 
  3. Hæld derpå det kogende smør i en tynd stråle ned i æggemassen, imens der blendes. 
  4. Justér saucen med tomatsaften.