Derfor skal du begynde at drikke absinth
Nej, du bliver hverken blind eller gal nok til at skære dit eget øre af, hvis du drikker absinth.
Foto: PR Rygterne om bivirkningerne fra absinth er stærkt overdrevne.
Rygterne om bivirkningerne ved absinth er stærkt overdrevne. I hvert fald hvis man spørger Tonny Svensson, der er stifter og medejer af det lille destilleri Plateau Spirits, der har absinth på menuen.
”I gamle dage var der risiko for at blive blind, fordi man brugte træsprit og alt for meget malurt for at skjule den dårlige smag,” forklarer Svensson, som sammen med Jan Bay har startet det lille spirituslabel, der specialiserer sig i små oplag med stor smag.
Begges baggrunde er vidt forskellige og langt fra noget, hvor alkoholindtag var en naturlig del af arbejdsdagen. Jan Bay var hos Deloitte og Tonny Svensson hos Novo Nordisk, inden de for fire år siden satsede alt på de ædle dråber. I dag laver de alle opskrifter og destillater selv, og når de er tilfredse, tager de til den nordsvenske flække Tevsjö og besøger et lille destilleri, der laver basesprit af vandet fra elven og kornet fra marken, der er lige uden for destilleriet.
”Det giver en helt mild basesprit, som vi tilfører alle vores friske botanicals og destillerer anden gang. Resultatet er en absinth, der i sig har både blade og blomster fra malurt, samt en række anderledes ingredienser som kokos, frisk papaya og kaffebønner,” fortæller Svensson.