Folkene hos antiristorante L'Altro laver mafiamad, der er umulig at modstå. Denne himmelske dessert er fra deres Corleone-menu og er uden tvivl 'an offer you can't refuse'. Få resten af opskrifterne fra Carleone-menuen i gastro nr. 65.
Cannoli siciliani – sprøde sicilianske kager med ricottafyld og appelsin
8 stk.
50 g sukker
1 nip salt
1 nip vaniljesukker
150 g hvedemel
½ citron, saften heraf
20 g svinefedt
1 dl rødvin/marsala
Solsikkeolie til stegning
4 cylinderformede rør i metal (bredde ca. 3 cm, længde 8 cm) og 1 tylle.
De cylinderformede rør laves alle i standardmål og fås hos velassorterede isenkræmmere eller på nettet. Samme gælder tylle.
Bland alle ingredienserne på nær solsikkeolien sammen til en blød masse, og lad den hvile i køleskabet i 24 timer.
Rul så dejen tyndt ud, og skær den i smalle stykker, som kan passe omkring formene. Rul nu dej rundt om et rør ad gangen, og steg rørene med dej omkring i meget varm olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og afkøl.
Sprøjt forsigtigt fyld ind i hvert rør.
Pynt eventuelt med et cocktailbær i hver ende og et par appelsinfileter på tallerknerne, og sigt lidt flormelis henover lige før servering.
100 g sukker
1 nip salt
1 nip kanel
200 g ricotta, gerne pecora
Røde cocktailbær eller friske ribs, flormelis og appelsinskiver
Rør alle ingredienser sammen. Kom massen på en tylle.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.