Mafiaens dessert: Cannoli siciliani

Denne himmelske dessert fraSicilienkan få selv den mest hardcore mafioso til at trække på smilebåndet.

Mafiaens dessert: Cannoli siciliani
Offentliggjort

Folkene hos antiristorante L'Altro laver mafiamad, der er umulig at modstå. Denne himmelske dessert er fra deres Corleone-menu og er uden tvivl 'an offer you can't refuse'. Få resten af opskrifterne fra Carleone-menuen i gastro nr. 65.

Cannoli siciliani – sprøde sicilianske kager med ricottafyld og appelsin

8 stk.

50 g sukker

1 nip salt

1 nip vaniljesukker

150 g hvedemel

½ citron, saften heraf

20 g svinefedt

1 dl rødvin/marsala

Solsikkeolie til stegning



4 cylinderformede rør i metal (bredde ca. 3 cm, længde 8 cm) og 1 tylle.

De cylinderformede rør laves alle i standardmål og fås hos velassorterede isenkræmmere eller på nettet. Samme gælder tylle.



Bland alle ingredienserne på nær solsikkeolien sammen til en blød masse, og lad den hvile i køleskabet i 24 timer.



Rul så dejen tyndt ud, og skær den i smalle stykker, som kan passe omkring formene. Rul nu dej rundt om et rør ad gangen, og steg rørene med dej omkring i meget varm olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og afkøl.



Sprøjt forsigtigt fyld ind i hvert rør.



Pynt eventuelt med et cocktailbær i hver ende og et par appelsinfileter på tallerknerne, og sigt lidt flormelis henover lige før servering.




100 g sukker

1 nip salt

1 nip kanel

200 g ricotta, gerne pecora



Røde cocktailbær eller friske ribs, flormelis og appelsinskiver



Rør alle ingredienser sammen. Kom massen på en tylle.