Folkene hos antiristorante L'Altro laver mafiamad, der er umulig at modstå. Denne himmelske dessert er fra deres Corleone-menu og er uden tvivl 'an offer you can't refuse'. Få resten af opskrifterne fra Carleone-menuen i gastro nr. 65.
Cannoli siciliani – sprøde sicilianske kager med ricottafyld og appelsin
8 stk.
50 g sukker
1 nip salt
1 nip vaniljesukker
150 g hvedemel
½ citron, saften heraf
20 g svinefedt
1 dl rødvin/marsala
Solsikkeolie til stegning
4 cylinderformede rør i metal (bredde ca. 3 cm, længde 8 cm) og 1 tylle.
De cylinderformede rør laves alle i standardmål og fås hos velassorterede isenkræmmere eller på nettet. Samme gælder tylle.
Bland alle ingredienserne på nær solsikkeolien sammen til en blød masse, og lad den hvile i køleskabet i 24 timer.
Rul så dejen tyndt ud, og skær den i smalle stykker, som kan passe omkring formene. Rul nu dej rundt om et rør ad gangen, og steg rørene med dej omkring i meget varm olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og afkøl.
Sprøjt forsigtigt fyld ind i hvert rør.
Pynt eventuelt med et cocktailbær i hver ende og et par appelsinfileter på tallerknerne, og sigt lidt flormelis henover lige før servering.
100 g sukker
1 nip salt
1 nip kanel
200 g ricotta, gerne pecora
Røde cocktailbær eller friske ribs, flormelis og appelsinskiver
Rør alle ingredienser sammen. Kom massen på en tylle.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.