Rigatoni med peberfrugt, kapers og oliven

Mandagspasta med peberfrugt og middelhavsstemning

Hovedrollen er de hårdt stegte peberfrugter, men kapers og oliven er også stærke i birollerne.

Rigatoni med peberfrugt, kapers og oliven
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 1 ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk saltede kapers
  • 1 spsk udstenede sorte oliven, gerne af sorten Taggiasca – find den fx hos Meny
  • 2 hvidløgsfed
  • 2 røde og eller gule peberfrugter
  • ½ stængel bladselleri
  • 1 rødløg
  • 300 g flået tomat
  • 100 g friske dadeltomater
  • 250 g pasta, fx rigatoni
  • Parmesan

Sådan gør du

  1. Fjern kernerne fra peberfrugterne, og skær dem i store, flade skiver. Steg dem i en halv spiseske olivenolie på en varm pande. Skru ned på lavt blus efter det første varmechok, og lad dem riste sagte.
  2. Opvarm samtidig en kasserolle med resten af olivenolien til middelvarme, undgå at olien ryger.
  3. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver og lad dem langsomt blive gyldne i den varme olie. Tilsæt oliven og kapers, og svits dem i olien under omrøring et minuts tid.
  4. Tilsæt løget og bladsellerien, som du har skåret i fine tern. Svits, indtil løgene bliver gennemsigtige.
  5. Sæt en gryde over med vand til din pasta. Husk 10 gram salt per liter!
  6. Kom flåede og friske tomater i grove tern ned til løg, kapers og oliven. Lad det koge op, og skru så ned på laveste blus.
  7. Tag peberfrugterne af panden, når de er blevet godt mørkebrune på begge sider. Skær dem i mundrette stykker, og kom dem med i tomatsaucen, så de kan afgive noget smag. Smag sovsen til. Den skal nok ikke have særlig meget ekstra salt, hvis overhovedet.
  8. Kog din pasta 30 sekunder for lidt. Sigt vandet fra, bland pastaen med pebersovsen, og sæt det over varmen igen. Kog videre under omrøring, indtil pastaen har din yndlingskonsistens. Server med generøse mængder af parmesan.