Manden bag bistro Pastis: ”Jeg elsker spontane madture, og der er Bo Bech bare den bedste rejsebuddy”

Manden bag bistro Pastis: ”Jeg elsker spontane madture, og der er Bo Bech bare den bedste rejsebuddy”

Mikkel Egelund driver bistro Pastis i Gothersgade i København, der langer op mod 400 tallerkner steak frites over disken om ugen. Her fortæller han om at tage på spontane madture med Bo Bech, en gave han modtog af Erwin Lauterbach, og hvorfor han får kvalme, når han ser en burger blive væltet i bearnaise på Instagram.

Offentliggjort

Hvad er den bedste restaurant, som ingen kender?

”Det er Ali Bageri i Mjølnerparken, hvor jeg oftest spiser min frokost. De laver den mest guddommelige frokost til næsten ingen penge, og det er bare så autentisk og originalt, som det overhovedet kan være. Jeg spiser altid stegt kyllingelever, og så får man lidt hummus og fladbrød til. Det måltid spiser jeg i hvert fald én gang om ugen, og vi kan spise to mennesker for 130 kroner med en kop te til, og det kan man ikke mange andre steder i København.”

Hvad er dit bedste/mest uundværlige udstyr?

”En kniv, jeg engang fik af Erwin Lauterbach i gave. Det var den kniv, han brugte back in the day, så der sidder noget energi i den, fordi jeg fik den af ham. Erwin er, og han ved det ikke, min personlige mentor. Hvis jeg er i tvivl om noget, spørger jeg altid mig selv om: ’Hvad ville Erwin have gjort?’