Manden bag Gasoline Grill: ”Jeg spiser oftest på denne restaurant, fordi de har sindssygt gode vine, kompetent betjening og så bare god middelhavsmad”
Klaus Wittrup smagte en rigtig burger på en diner som 16-årig, da han i 1992 var udvekslingsstudent i USA. Det gjorde Thy-drengen til en selverklæret burger-nørd, og da han i 2016 fik lyst til at åbne sit eget sted, vidste han, at han kunne lave en fandens god burger. Her fortæller ejeren af Gasoline Grill om tage på roadtrip med sin kone, at være uden mad i flere dage i Lapland, og hvor man skal spise sine burgere i New York.
Hvad har været dit bedste måltid?
”De bedste måltider kommer som regel ud af ingenting, og når man mindst forventer det. Forrige sommer var min kone og jeg på roadtrip i Portugal. På vores hotel spurgte vi efter gode steder at tage hen og spise. De nævnte en lillebitte by med 200 huse ved kysten, som hedder Azenhas do Mar. Vi blev fortalt, at vi skulle køre igennem byen og helt ned til vandet, hvor byens eneste restaurant lå. Jeg kan godt lide, når det bliver autentisk og hemmeligt.
Vi kørte derned, og så lå restauranten på kanten af havet ved klipperne. Udsigten var 180 grader vand med Atlanterhavets vilde bølger. Vi trådte ind, og der var neonrør i loftet og plastikstole og plastikborde, det var helt nede på jorden, og så var der fuldstændig pakket med lokale.
Menuen stod på portugisisk, og det var kun fisk og skaldyr. I Portugal har man den regel, at man ikke serverer fisk inde i landet, selv hvis du bare er et kvarter væk fra kysten, fordi så er det ikke friskt længere. Vi bestilte krabber, rejer, blæksprutter og langhalse. Det var et orgie af mad, smagte helt fantastisk, og så fik vi en regning på 60 euros, selvom vi havde givet den gas og også havde fået øl, kaffe og dessert.