Manden bag Noma-myren guider til naturens spisekammer
Manden bag Noma-myren guider til naturens spisekammer
Den danske natur er fuld af madoplevelser, hvis du ved, hvad du skal kigge efter. Find pose og saks frem, og lad Thomas Laursen – manden bag Noma-myren – klæde dig på til at tage ud at sanke.
Foto: Jannick Børlum ”Først på foråret er der masser af løgkarse i grønne områder i København, på stranden kan du finde de første strandarve, og i skoven er der masser af brændenælder,” siger Thomas Laursen
1. Hav et åbent sind
”Mange tror, at vild mad kun findes i skoven, men i virkeligheden findes den alle steder, hvor mennesker blander sig bare en lille smule udenom naturens gang og lader være med at lægge fliser. Vild mad findes også i folks haver og langs grønne cykelstier. Kødbyen i København er nok svær, men selv i offentlige parker, er der ting, du kan plukke og spise. Find et sted, hvor der ikke er forurenet, og hvor du har lov til at gå, tag praktisk tøj på og medbring en saks eller en kniv, et par handsker og en pose.”
2. Forbered dig
”Start med at spørge dig selv: ’Hvad kender jeg af vilde planter?’ De fleste kender til mælkebøtter og brændenælder, og mange har også hørt om ramsløg. Udvælg et sted, og undersøg, hvad du kan finde i området alt efter årstiden. Jeg har været med til at udvikle app’en ’Vild Mad’, som hjælper dig med at bestemme landskabet, finde frem til urterne og beskrive deres smag.”