Mark Lundgaard fra Kong Hans elsker wienerschnitzel. Det kommer du også til, når du har smagt hans bud på kroklassikeren

Opskriften, der oprindeligt er fra Mark Lundgaards kogebog 'Vildt fastfood', tager den danske udgave af wienerschnitzlen under kærlig behandling.

Mark Lundgaard fra Kong Hans elsker wienerschnitzel. Det kommer du også til, når du har smagt hans bud på kroklassikeren
Offentliggjort

Ingredienser

  • 4 skiver kalveinderlår ca. 1½ cm tykkelse og hvis det går godt, så kalvefilet
  • 200 g kartoffelmel
  • 4 æg
  • 200 g fin panko (blendet)
  • 400 g grov panko (ublendet)
  • 500 g aspargeskartofler
  • Rigeligt med smør til stegning af kartofler og ærter
  • 2 citroner, skåret i skiver
  • 100 g kapers
  • 1 dåse benfri sild
  • 100 g revet peberrod
  • 200 g smør
  • 2 l fritureolie
  • 125 g tørsaltet bacon, skåret i tern
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g ærter 
  • ¼ bdt. kruspersille, finhakket
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Bank kødet let, så de får en mere ensformig tykkelse. 
  2. Vend kødet i kartoffelmel, derefter i pisket æg krydret med salt og peber og dernæst fin panko. Kom wienerschnitzelen på køl i en halv time, eller indtil paneringen har sat sig. Dyp derefter igen kødet i æggeblandingen og derefter i grov panko. Sæt dem på køl, til de skal friteres.
  3. Kog kartoflerne møre i saltet vand. Pil skrællen af og skær dem i skiver. Ved servering steges de gyldne i smør og smages til med salt og peber
  4. Forvarm en gryde med olie til 175 grader.
  5. Lav en dreng bestående af en citronskive med kapers, benfri sild og rigelige mængder peberrod.
  6. Smelt smøret og lad vallen falde til bunds. Sigt herefter den klarede smør over i en ny gryde. Varm op og smag til med salt og peber.
  7. Steg wienerschnitzelen i den varme fritureolie i ca. 3 minutter, eller indtil de er gyldne.
  8. Kom bacon på en pande med en klat smør, steg det af og kom skalotteløg og hvidløg i. Derefter tilsættes ærterne. Når ærterne er varme, tilsættes persille, og der smages til med salt og peber.
  9. Anret drengen oven på de stegte schnitzler og nyd dem med ærter, smørsauce og kartofler.