Krydret marokkansk 'Cassata'-is

Cassata er egentlig en napolitansk sag, og betyder is eller kagemed kandiseret frugt. Denne version har dog rødder i det nordafrikanske køkken med både rosensirup og korender.

Krydret marokkansk 'Cassata'-is
Offentliggjort

Marokkansk ’cassata’-is

1 vaniljestang

8 æggeblommer

180 g sukker

7 dl sødmælk

3 dl piskefløde

Salt

2 spsk. rosensirup (kan udelades)



Udstyr: Ismaskine



Flæk vaniljestangen, og skrab marven ud – gem den ’tomme’ stang.



Pisk æggeblommerne hvide og cremede med sukkeret og vaniljemarven.



Kog langsomt mælk og fløde op med vaniljestangen, og hæld den kogende blanding over ægge-sukkerblandingen under konstant omrøring. Kom det hele tilbage i gryden, og kog forsigtigt op under konstant omrøring. Så snart det begynder at vise tegn på at koge, hældes det tilbage i røreskålen.



Afkøl, og kør så til is på ismaskine.



Smag til med en anelse salt og evt. rosensirup.



Når isen er begyndt at creme og samle sig i ismaskinen tilsættes:

1 spsk. korender

1 spsk. hk. valnødder

1 spsk. hk. kandiseret appelsinskal

1 spsk. hk. kandiseret sukat el. pomerans

1 spsk. hk. mørk chokolade




Kør ’cassataen’ færdig, og kom den i fryseren i en beholder.



Tip! Denne is kan til nød også laves som parfait på 7,5 dl piskefløde, der letpiskes og blandes med 8 pasteuriserede æggeblommer, der forinden er pisket cremet med 150 g sukker og ca. halvdelen i forhold til ovenstående opskrift af hver tør, hakket ingrediens, når man har samlet ismassen, og den har fået ca. 1 times indfrysning.



Hvis isen er begyndt at fryse på dette tidspunkt, skal den bare blandes med de tørre ingredienser – og så kan indfrysningen fortsætte.