Flæskestegens do's and don'ts: ”Det er vigtigt at forstå, at man skal opnå sprøde og ikke tørre svær”

Vi har talt med madentusiast Frederik Lundberg, der her guider til, hvordan du får en perfekt flæskesteg på bordet juleaften.

Flæskestegens do's and don'ts: ”Det er vigtigt at forstå, at man skal opnå sprøde og ikke tørre svær”
Offentliggjort

Hvad er den dummeste metode med flæskestegen, du selv har forsøgt dig med?

”Jeg vil sige, at jeg har prøvet at lave flæskesteg på så mange forskellige måder, at jeg har fundet rigtig mange måder, der ikke virker. Noget af det, folk ofte gør forkert, er, at de tænker, at langtidsstegning ved lav varme er godt. Og så – fordi man jo vil have sprød svær – skruer op for varmen til sidst.

Men medmindre du laver en ribbensteg, så er der ikke noget fedt på, som skal gøres mørt. Du kører den bare tør. Og det er vigtigt at forstå, at man skal opnå sprøde og ikke tørre svær.”

Hvad skal man så gøre?